Rembrandt in Zwart-Wit

Stadspaleis Het Markiezenhof |  
Nieuws door

3 augustus 2013 Cultuur Bergen op Zoom, Noord-Brabant De echte cultuurliefhebber begeeft zich naar Bergen op Zoom. Daar is namelijk het etswerk van Nederlands meester Rembrandt van Rijn te zien. Verwonder je over zijn observatievermogen en laat je inspireren bij de overzichtstentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit!

We kennen Rembrandt natuurlijk vooral van zijn schilderijen. Maar in zijn eigen tijd bewonderden zijn collega's hem vooral om zijn etsen. De etsen van Rembrandt zijn dan ook juweeltjes te noemen, meesterwerken op de vierkante centimeter. Ze zijn uitzonderlijk voor zijn tijd. En voor het eerst worden deze etsen getoond aan het publiek in de overzichtstentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit. Zijn grafische oeuvre omvat in totaal bijna driehonderd etsen en de tentoonstelling toont een groot deel van deze werken. De tentoonstelling is van 3 augustus tot 10 november te zien in Stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Kwasten en streken

Is Noord-Brabant een beetje te ver? Beweeg je dan naar Magna Plaza in Amsterdam voor de tentoonstelling Rembrandt All his paintings. De naam zegt het al, maar hier worden voor het eerst alle schilderijen van Rembrandt geëxposeerd. Hoogwaardige reproducties, dan. Want zijn oeuvre is over de hele wereld verspreid. Als je liever zelf de kwast ter hand neemt, kan dat ook: ga dan zelf prenten maken in het Rembrandthuis! Tijdens de workshop ontdek je hoe Rembrandt diepte creëerde en licht-donkereffecten maakte. Verbreed de artistieke blik en treedt in de voetsporen van Rembrandt!

Liever een dagje slenteren in het zonnetje? Bezoek de Bildtse Rembrandtmarkt in Friesland! Of maak er een lekker weekendje weg van en boek een hotel!

Laatst gewijzigd: 2016-07-26 17:06:12 · Gepubliceerd: 2013-08-01 17:03:59 - 361