1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 10 augustus 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan laat presentator Eddy Keur weten waar je de leukste tips voor het weekend kunt vinden! Op DagjeWeg.NL natuurlijk. Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Kasteel Hoensbroek: ook met regen!

Of er dit weekend een spatje regen valt maakt op Kasteel Hoensbroek niets uit. Hier is zowel buiten als binnen van alles te zien en te doen. Op het kasteelplein staan allerlei spellen klaar, waar kinderen en volwassenen zich uren mee vermaken. Voel je een echte ridder tijdens een workshop zwaardvechten of boogschieten! En mocht de regen de pret drukken, dan kunnen bezoekers binnen de traditionele kleding passen en ronddwalen door de ingerichte vertrekken van Kasteel Hoensbroek. Een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin.

Kasteel Hoensbroek Binnenstebuiten.
Van 1 juli tot en met 31 augustus 2013.
Toegang: € 9,25 voor volwassenen en € 6,75 voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Fruitteeltroute

Met een beetje zon lijkt de omgeving van het Zeeuwse Kapelle dit weekend wel Zuid-Frankrijk! Fietsers vertrekken zaterdag vanaf het Fruitteeltmuseum voor een 35 kilometer lange tocht langs gastvrije fruittelers. Hoe appels en peren worden gekweekt? De telers vertellen het graag! En na een stevige fietstocht gaat een vers stuk fruit er vast wel in. Naast de fruitteelt kunnen deelnemers ook kennis maken met de wijnmakerij en de imkerij. En op de diverse markten is van alles te koop voor onderweg.

Fruitteeltroute.
Zaterdag 10 augustus, start vanaf 9:00 uur tot 12:00 uur.
Toegang: € 5,- per persoon of € 10,- per gezin, inclusief route en consumptiebonnen.

Zondag

PLAYMOBIL Speeldagen

De Playmobil Speeldagen vinden plaats op het terrein van Paleis Het Loo. Het is er binnen en buiten een walhalla van playmobil. Zoek een thema uit en spelen maar! Ben je vandaag een ridder of een cowboy? Of een heuse prinses? Er zijn wel zes verschillende thema's. Uitgespeeld? Kijk een spannende Playmobil-film, ontdek het stoere skeltercircuit of haal een echte klimdiploma bij de Apenheul Klimtoren.

Playmobil Speeldagen
Van 8 tot en met 13 augustus 2013.
Toegang: € 19,50 per persoon. Koop tickets met korting!

Openluchtfilmfestival

Onderuitgezakt op een strandstoel geniet je dit weekend van onbekende, maar toch hele goede films op het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht in Amsterdam. Een film kijken buiten? Dat klinkt niet zo verstandig met het wispelturige Nederlandse weer. Maar geen nood, want de organisatie van Pluk de Nacht zorgt voor warme kampvuurtjes en dekentjes, en als het echt moet: een overdekte locatie. Kom langs op de oude pier het Stenen Hoofd, kies een film en proef van de heerlijke hapjes uit de drie foodtrucks.

Openluchtfilmfestival Pluk de Nacht in Amsterdam.
Van 7 tot 17 augustus 2013.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-08-09 16:55:20 · Gepubliceerd: 10 augustus 2013 - 162