1

Klassieke muziek rond de Amsterdamse grachten

Maak op een andere manier kennis met klassieke muziek

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 15 augustus 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Voor de zestiende keer wordt dit jaar het Grachtenfestival in Amsterdam georganiseerd. Maak op een bijzondere en interessante manier kennis met de wereld van klassieke muziek. Langs de gracht, in de kerk, bij een hotel. Hier geen standaard concertlocaties, maar verrassende plekken. En veel concerten zijn gratis te bezoeken!

Net als de voorgaande jaren heeft de organisatie van het Grachtenfestival het weer voor elkaar gekregen om verschillende unieke premières op de planken te krijgen. Het programma biedt ook dit jaar voor ieder wat wils, liefhebber van klassieke muziek of juist niet. En belangrijk: heel veel jong talent zal optreden!

Het Grachtenfestival, van 16 tot 25 augustus in Amsterdam. Toegang is bij een aantal concerten gratis, bij andere concerten moet er entree betaald worden. Het gehele programma staat op de website van het Grachtenfestival.

Bijzondere locaties

Uniek aan het Grachtenfestival is de verspreiding van alle concerten door de stad Amsterdam. Er zijn concerten bij station Amsterdam Centraal, bij het Rembrandtplein en zelfs op een drijvend zwembad in de Amstel! Ook worden er dagelijks diverse rondvaarten georganiseerd rond het Grachtenfestival. De opstapplaats daarvan is de steiger op de hoek van de Kloveniersburgwal/Rusland.

Unieke premières

De organisatie heeft dit jaar tien unieke premières voor de bezoeker weten te selecteren. Ga op maandag 19 augustus om 20:00 uur bijvoorbeeld naar 'EYE' in Amsterdam voor 'Symphonic Cinema'. Twee films op muziek van Rachmaninov (The Isle of the Dead) en Ravel (Daphnis et Chloé) worden live uitgevoerd door pianoduo Scholtes & Janssens. De films worden tijdens de voorstelling live gemonteerd door filmmaker Lucas van Woerkum. Ook het bezoeken waard is 'Klank!', een onderdeel van het Junior Grachtenfestival. Dit is dinsdag 20 augustus om 10:00 uur in het Lloyd Hotel. Een ontdekkingsreis in de dagelijkse leefomgeving van jonge kinderen. Want is het wel een deur die piept, of is het toch een muisje...

BadBuiten

Misschien wel het meest verrassend is 'BadBuiten', ook op 19 augustus. Een gratis concert dat gehouden wordt op en rond het drijvende zwembad in de Amstel. Al dobberend genieten van een concert en nog helemaal gratis ook! De aanvang is 18:00 uur.

Tip: met korting naar de concerten in het Stedelijk Museum Amsterdam? Op vertoon van deze actievoucher, krijgt u 25% korting op het concert en op de toegang tot het Stedelijk Museum. Download hier de actievoucher van het Grachtenfestival:

Laatst gewijzigd: 2013-08-15 09:39:59 · Gepubliceerd: 15 augustus 2013 - 895