Spakenburg op z'n best!

Dagje weg in Spakenburg |  
Nieuws door

Feest in het de voormalige vissersplaats

13 augustus 2013 Spakenburg, Utrecht Spakenburg is bekend om de vis, om de klederdracht en de geslotenheid van het dorp. Tegenwoordig is Spakenburg een dorp net zo als heel veel andere Nederlandse dorpen, maar een paar keer per jaar gaat men hier terug naar het verleden. Hét recept voor de Spakenburgse Dagen!

De Spakenburgse Dagen worden deze zomer vier keer gehouden. Alweer voor de 43e keer is het hele dorp in de ban van de traditie die zich mag verheugen op steeds meer bezoekers. Een warenmarkt, oude ambachten, historische optocht, klederdracht. Spakenburg ademt historie.

De Spakenburgse Dagen worden vier keer gehouden in de zomer. De laatste editie is op woensdag 14 augustus van 10:00 uur tot 17:30 uur in Spakenburg. Er is een pendeldienst en een touristenroute. Kijk daarvoor op deze website.

Met botters het meer op

In de Oude Haven van Spakenburg is het tijdens de Spakenburgse Dagen een drukte van jewelste. De haven ligt vol met botters, die de bezoeker graag meenemen voor een tochtje over de Randmeren. Maar wat zijn dat ook alweer, botters? Ooit voeren deze schepen over de Zuiderzee en haalden zo iedere keer flinke hoeveelheden vis binnen. Inmiddels worden deze schepen hier zo goed als niet meer voor gebruikt en doen ze dienst in de recreatie.

Klederdracht

Hoewel de klederdracht in Spakenburg niet meer zo heel veel gedragen wordt, komt alles uit de kast tijdens de Spakenburgse Dagen. Dames, heren en kinderen hebben zich weer in de klederdracht gehesen. Zo komt het verleden écht tot leven.

Andere historie

Tijdens de Spakenburgse Dagen worden er uiteraard ook tal van andere activiteiten georganiseerd. Wat te denken van een visveiling? Of de grote warenmarkt? Verder zijn er diverse oude ambacten te bezichtigen en voor de kinderen is er een clown aanwezig. Daarnaast is er een kinderkleedjesmarkt.

Laatst gewijzigd: 2015-06-01 09:29:41 · Gepubliceerd: 2013-08-13 12:05:34 - 618