Herfstvakantie in Den Haag

 deel via WhatsApp | Nieuws door

29 augustus 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Met het gezin eropuit in de herfstvakantie begint in veelzijdig Den Haag! Zien waar de minister-president werkt, privédetective spelen, kiezen uit meer dan meer dan 250 kindervoorstellingen tijdens festival De Betovering of de prachtige herfstkleuren bewonderen in de Japanse tuin. In Den Haag is genoeg te zien en te beleven! En als afsluiter van de dag lekker pannenkoeken eten aan het strand of in de historische binnenstad.

Koninklijk Den Haag

Den Haag en de Oranjes, ze horen bij elkaar. Al meer dan vierhonderd jaar wonen en werken ze bijna onafgebroken in de hofstad. Eerst als stadhouders, later als koningen. Kijk hoe de invloed van 400 adel en vorstelijk bloed in de stad ervoor heeft gezorgd dat de stad nog steeds een bepaalde chic en allure uitstraalt en stap in de voetsporen van de Koninklijke familie.

Ook zo benieuwd waar de koning de troonrede voorleest en hoe zijn troon eruit ziet? Waar de minister-president werkt en waar de Gouden Koets het Binnenhof op rijdt op Prinsjesdag? Kijk tijdens een speciale kinderrondleiding op zondag rond in het Binnenhof, dé plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich afspeelden. Of sluit aan bij een rondleiding door de historische gebouwen van de Staten-Generaal: de Ridderzaal, de Eerste en de Tweede Kamer. Lees meer.

Shoppen als een vorst

Daarna is het tijd voor de 'Koninklijke Shoppingroute' die voert langs Koninklijke monumenten, mooie boetieks, hofleveranciers en prachtige winkels waar leden van ons Koningshuis zelf shoppen. Of zouden kunnen shoppen.

Huiveren in de Gevangenpoort

Bezoek de Gajolen (cellen), bekijk de schandborden en nek- en handboeien en huiver bij de aanblik van brandijzers, beulszwaarden en beenblokken. Voel je opgesloten in een gevangenis, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Middeleeuwen. Of luister naar verhalen over beroemde gevangenen, ontsnappingen en beulspraktijken. De Gevangenpoort was ook de plaats waar in de Middeleeuwen de misdadigers werden terechtgesteld.

Vluchteling in Humanity House

Waar een nieuwsitem over vluchtelingen in het Journaal slechts enkele seconden blijft hangen, gaat het Humanity House verder. In het museum ben je ineens zelf de vluchteling en speel je de hoofdrol in je eigen zoektocht als slachtoffer. Wat gebeurt er met je? Hoe kijkt de wereld naar je? Aan het einde van de reis ben je jezelf, letterlijk, kwijtgeraakt. Maar heb je jezelf gelukkig ook weer terug gevonden.

Het Vredespaleis

Voel de warmte van de vredesvlam in je rug en kijk uit op het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag: het Vredespaleis. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof. Dit prachtige gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn, maken Den Haag wereldwijd herkenbaar als stad van Vrede en Recht. Het Vredespaleis is onder leiding van een gids te bezichtigen. Vooraf reserveren is nodig via www.vredespaleis.nl Voor de kinderen is er de Kidstoer Vrede en Recht.

Japanse tuin

In de Japanse tuin staan de Japanse anemonen nu in bloei en vormen de rode tinten van de Japanse esdoorn een mooie combinatie met de groene mossen. Deze tuin, de enige Japanse tuin in Nederland van rond 1910, is van grote historische waarde en vanwege zijn kwetsbaarheid jaarlijks slechts een korte periode geopend voor het publiek.

Leuk voor kinderen

Kunst in festivalvorm speciaal voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar, dat is De Betovering. Van 18 t/m 27 oktober zindert de stad met maar liefst 250 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops van toneel, dans, muziek, beeldende kunst, film en workshops.

Laat je fantasie de vrije loop in het Haagse Museum Escher in Het Paleis bij de permanente tentoonstelling van Nederlands beroemdste graficus M.C. Escher. Hij laat in zijn werk water omhoog stromen, vogels in vissen veranderen en mannen eindeloos dezelfde trap op- en aflopen.

Madurodam

In Madurodam is veel te zien en vooral veel om samen te doen, zoals de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, leren vliegen op Schiphol of bieden op de bloemenveiling. Madurodammertjes vertellen via interactieve animatiefilmpjes bijzondere verhalen over Nederland. In de speeltuin met het thema ‘Waddenzee’ kunnen kinderen lekker uitrazen.

SEA LIFE Scheveningen

Verken de betoverende wereld onder de zeespiegel in de meer dan 40 kleurrijke aquaria van SEA LIFE Scheveningen. Roggen en haaien zwemmen langs en over je heen in de spectaculaire onderwatertunnel. Omringd door 180.000 liter water zie je hier ook een zeeschildpad, zwartpuntrifhaaien en prachtige koralen! Ook het kweekcentrum voor zeepaardjes is een hoogtepunt.

Laatst gewijzigd: 2013-09-24 12:30:14 · Gepubliceerd: 2013-08-29 09:23:37 - 440

Kijk ook bij...