Stoere matrozen en bekoorlijke zeemansliefjes

Schip ahoy op de Wereldhavendagen!

Programma Wereldhavendagen 2013 Nieuws door

archief oud artikel 6 september 2013 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Ruige zeebonken, bevallige bemanningsliefjes en waterratten opgelet: Rotterdam staat komend weekend weer in het teken van de Wereldhavendagen!

Stoere demonstraties van de marine, lieflijke zeiltochten en een spetterende vuurwerkshow. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september zijn de Wereldhavendagen weer in volle gang in de Rotterdamse haven! Met het thema 'Van Wolga tot Maas' verwijst het grootste maritieme evenement van Nederland naar het Nederland-Ruslandjaar, waarin de eeuwenoude betrekkingen tussen Nederland en Rusland centraal staan. En hoewel de Russische marine op het laatste moment af liet weten, mag dat de pret niet drukken.

Blijf het hele weekend in de maritieme sferen en boek een hotel in Rotterdam!
Voor jong en oud zijn er door de hele stad leuke activiteiten

Stoere zeebonken

Marineliefhebbers kunnen namelijk hun ophalen bij zowel de Britse als de Koninklijke Marine. De Britse marine wordt vertegenwoordigd met mijnenjager HMS Brocklesby en de Koninklijke Marine heeft de Oceangoing Patrol Vessel Zr.Ms. Friesland, onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn en duikvaartuig Argus in petto. Het Korps Mariniers neemt twee landingsvaartuigen en een paar snelle Frisc onderscheppingsvaartuigen mee. Met een aantal demonstraties toont het Korps hoe zij een gekaapt schip bevrijdt van piraten en ook de nieuwe maritieme NH-90 helikopter zal wat kunstjes vertonen.

ss Rotterdam en Russische vodka

De ss Rotterdam brengt de Wolga geheel in eigen stijl naar de Maas. Met Russische dansoptredens, kunst van Russische kunstenaars en vloeiende vodka blijft de ss Rotterdam helemaal in het thema van de Wereldhavendagen. Ook de stoere scheepsverhalen en gezellige muziek blijven niet achter. De hele dag vaart een gratis pendel op en neer tussen de ss en het Willemsplein naast de Erasmusbrug.

Programma

In de haven van Rotterdam, de grootste van Europa, valt genoeg te ontdekken. Het programma van de Wereldhavendagen heeft dan ook veel meer te bieden. Avontuurlijke excursies, bijvoorbeeld. Of verwonder je over de werkwijze van duikers onder water en geniet van een avontuurlijke wakeboardshow. Vergeet ook de knallende vuurwerkshow niet!

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen zijn het grootste maritieme evenement van Nederland. Dit jaar wordt het evenement voor de 36e keer georganiseerd. Tijdens de 35e editie in 2012 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers! Jonge en oude geïnteresseerden kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en een kijkje in de keuken van verschillende havenbedrijven onder meer genieten van een uitgebreid cultureel programma.

Laatst gewijzigd: 2013-09-09 08:18:55 · Gepubliceerd: 6 september 2013 - 757