1

Mode, cultuur en design vinden elkaar op Schiermonnikoog

Het eerste Wad & Design Festival op Schiermonnikoog! Nieuws door

archief oud artikel 16 september 2013 Cultuur Schiermonnikoog, Friesland Festivals op onze waddeneilanden doen het goed. Afgelopen weekend is dan ook het eerste Wad & Design Festival Schiermonnikoog van start gegaan. De natuur en cultuur van Schiermonnikoog is een grote inspiratiebron voor topdesigners en kunstenaars, dit eiland is dus de perfecte locatie. Het festival draait om erfgoed, ambacht en duurzaamheid.

Naast dit festival is Schiermonnikoog al een mini-vakantie op zich! Iedereen die van design, mode, kunst en cultuur houdt, moet hier natuurlijk een kijkje komen nemen. Het festival is opgedragen aan journalist en schrijver Jan Abrahamse. Tot zijn dood in het voorjaar van 2013 maakte hij zich sterk voor een betere relatie tussen natuur en kunst op de Wadden.

Niet van Schiermonnikoog weg te slaan? Boek een hotelovernachting en geniet volop van alles wat het eiland te bieden heeft!
Kunst, cultuur en mode proef je deze dagen met de zeewind in je haren!

Nieuwe producten en bestaande kunst

De kunstenaars laten bestaand werk zien, maar ontwerpen ook samen met de eilanders nieuwe producten, zoals strandstoelen, bijzondere eilandercapes, Friese merklappen en uilenborden. Ook zo benieuwd hoe dat er allemaal in het echt uitziet? Neem die boot en beleef het zelf! Ook voor smulpapen valt er genoeg te proeven: er worden nieuwe gerechten ontworpen en aan het strand geserveerd. Er zijn twee expositieroutes die je op je tempo langs kunt gaan. Er zijn workshops, open ateliers, kinderactiviteiten, lezingen, masterclasses en nog veel meer! Klik hier voor het volledige programma.

Bezoekersinformatie

Wad & Design, festival vol cultuur, design en mode op Schiermonnikoog
Wanneer: zaterdag 14 september tot zondag 22 september 2013
Entree: 12,50 euro per persoon. Kaarten zijn online te kopen of bij Galerie Ogygia.
Met de veerboot ben je in drie kwartier op Schiermonnikoog.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:20:46 · Gepubliceerd: 16 september 2013 - 643