Rotterdam kookt over tijdens World Food Festival

Smullen op het World Food Festival |  deel via WhatsApp | Nieuws door

18 september 2013 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland De komende vijf weken is het smullen in Rotterdam. Het World Food Festival gaat vandaag van start en dat betekent dat eten in de schijnwerpers staat. Of beter gezegd: eten op z'n Rotterdams!

De hele stad is in touw om te laten zien en proeven wat de Rotterdamse pot schaft. Horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zijn elke dag in de weer om de bezoekers te verwennen en te vermaken.

Future Food House

Het kloppend hart is het Museumpark met het Future Food House. Elke dag zijn er activiteiten, proeverijen, markten, workshops en excursies. De volledige voedselketen wordt daarbij gevolgd, want er is ook aandacht voor de nieuwste culinaire trends en ontwikkelingen in de voedselindustrie. Dus ook genoeg voedsel voor je brein en input voor discussie! Groothandel Zegro legt bijvoorbeeld groente en fruit met rare vormen in de schappen. Met de kwaliteit en smaak hiervan is niets mis, maar toch krijgen we ze nooit te zien op ons bord! In Rotterdam kun je nu dus wél fruit en groente in de gekste vormen kopen en zo de voedselverspilling helpen tegen te gaan. Woensdagmiddag is er speciale voor de kleine lekkerbekken en jeugdige koks een kinderprogramma van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Food en Film

Het festival voor smulpapen wordt geopend met een heerlijke gezamenlijke Italiaanse maaltijd. Daarna wordt de film 'Pranzo di Ferragosto' getoond, een tragikomische film over de voorbereidingen voor een feestmaal. De start gebeurt dus helemaal in stijl. Kaarten hiervoor zijn op de avond zelf te koop in het Museumpark (wel contant betalen).

Bezoekersinformatie

World Food Festival, Rotterdam
Wanneer: woensdag 18 september tot en met zondag 27 oktober 2013
Waar: door de hele stad. De belangrijkste locaties zijn: het Museumpark, bouwplaats Markthal, de haven, het gebied rond de Hofbogen en het Schieblock

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-10-09 09:56:17 · Gepubliceerd: 2013-09-17 13:06:50 - 1141