Schippersplezier in het charmante 's-Hertogenbosch

Bezoek Maritiem 's-Hertogenbosch 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

18 september 2015 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Dol op schepen, schippers en het stoere zeemansleven? Kom dit weekend naar 's-Hertogenbosch voor Maritiem 's-Hertogenbosch, het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland.

Foto 1. De mooiste historische schepen zie je dit weekend in 's-Hertogenbosch. Foto: Henk van Esch

Schouwspel

De havens van Den Bosch lopen vol met honderden klassieke en traditionele binnenvaartschepen. Echte liefhebbers likken hun vingers af bij het schouwspel van zo'n verzameling schepen! Haak aan bij de concerten van shantykoren of dein mee tijdens het zeeliederensongfestival. 's-Hertogenbosch bruist dit weekend tijdens het Maritiem 's-Hertogenbosch 2015 door alle muziek, spellen en lekkernijen.

Smullen van mosselen

Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Margriet opent het festival vrijdagavond. Daarna volgt een flitsend ope­ningsconcert door Het Orkest van de Koninklij­ke Luchtmacht, Lotte Nobelen en William Kersten. Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met een vuurwerkshow. Dat is het startsein voor de feestelijkheden en activiteiten op zaterdag en zondag. Nieuw dit jaar is het eetfestijn Bossche Mossel: samen smullen van mosselen en ondertussen genieten van live muziek en grappige activiteiten, zoals Vang de Bossche Mossel, de Bossche Mosselrace en mosselsjoelen. De Bossche Mossel wordt elke dag gehouden, donderdag om 17:00 uur en de andere dagen vanaf 12:00 uur.

Activiteiten voor kinderen

Maritiem 's-Hertogenbosch 2015 is vooral ook leuk voor kinderen: zaterdag kunnen ze hun diploma voor scheepsmaatje halen tijdens het 'waterige' Postenspel. Het jeugdprogramma duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur, kids kunnen dan onder meer een bezoek brengen aan Michiel de Ruyter, klimtorens beklimmen of de stormbaan uitproberen en marcheren met houten geweren bij de Bossche Schutterij. Er wordt paling gerookt en is er een feestelijke braderie, vol spulletjes en oude ambachten.

Praktische informatie

Maritiem 's-Hertogenbosch 2015 is te bezoeken op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag rond de havens en in de binnenstad van Den Bosch. Bekijk het hele programma per dag.
Foto 2. Het maritieme festival wordt vrijdagavond geopend met een optreden van Het Orkest van de Koninklij­ke Luchtmacht. Foto: Henk van Esch
Foto 3. Natuurlijk hoort er gerookte paling bij een schippersfeest. Foto: Henk van Esch
Foto 4. Er zijn demonstraties, openluchtconcerten en exposities en voor de kinderen: Mini Maritiem. Foto: Maritiem 's-Hertogenbosch

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-09-15 15:12:49 · Gepubliceerd: 2013-09-19 15:51:53 - 982