1

Weekend vol weetjes

Doe mee met het Weekend van de Wetenschap! Nieuws door

archief oud artikel 4 oktober 2013 Toerisme Dit weekend is het Weekend van de Wetenschap. Wetenschapsmuseum NEMO is daarom zaterdag en zondag gratis te bezoeken. Er is ook extra veel doen, met als hoogtepunt de Klokhuis Vragendag op zaterdag.

Vraag maar raak

In NEMO ontmoet je zaterdag 5 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap de presentatoren van Klokhuis: Bart, Nienke, Dolores en Maurice. Ruim driehonderd vragen worden dan uitgeplozen en beantwoord door experts. Ook als je opeens een goeie vraag bedenkt, kun je hem stellen bij de Vraag-Maar-Raak-Balie. Op de kade naast NEMO is ook het World Science Festival Amsterdam, met allemaal proefjes en ontdekkingen, zomaar op straat.

Slimme trucs

Alle schatzoekers verzamelen! Zondag kun je mee, op zoek naar de schatten van de wetenschap in NEMO. Doe mee met de speurtocht of de workshop Metaaldetector, daar kun je zelf een schat opsporen. Ook krijg je slimme trucs om iets goed in te kunnen schatten, want hoeveel korrels hagelslag zitten er in een pak? En hoe deden ze dat vroeger eigenlijk zonder meetlat? In de workshop Je eigen lichaam als meetlat kom je erachter!
Het Weekend van de Wetenschap is hét festival voor wetenschap en technologie, om iedereen te laten ervaren hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn!
Zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober
Te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur.
Entree: gratis

Boeiende wetenschap

Ook in Museum Boerhaave kun je op een speelse manier ervaren hoe boeiend de wereld van de wetenschap is. Er is zaterdag vanaf 12:00 uur bijvoorbeeld een familiecollege over het heelal. Wetenschapsjournalist Gover Schilling neemt vaders, moeders en kinderen mee op reis buiten de dampkring. Er is een interactieve kindervoorstelling over Christiaan Huygens, die alles wist over sterrenkunde, natuurkunde, wiskunde en muziek. Hij werd beroemd door de uitvinding van de slingerklok. Te bezoeken om 13:30 uur en 14:30 uur.

Muziek uit huize Huygens

De bestaande tentoonstelling Vindingrijk nodigt ook uit om in de huid van Huygens te kruipen.
Zondag vanaf 12:00 uur is er een lezing over de rol van de hele familie Huygens voor de zeventiende-eeuwse muziekcultuur. Daarna volgt een concert met muziek die vroeger in huize Huygens klonk, met composities van Constantijn Huygens, Luigi Rossi, Nicolas Lanier en Michel Lambert. Uitgevoerd door het Huygens Duo.
Zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober
's Middags zijn er diverse lezingen en voorstellingen.
Entree: gewone entreeprijs
Theatervoorstelling: 2,50 euro toeslag, concert: 5,00 euro toeslag. Beide reserveren via Museum Boerhaave.

Laatst gewijzigd: 2013-10-07 15:36:02 · Gepubliceerd: 4 oktober 2013 - 268