Met afval kun je leuke dingen doen

In Gouda wordt afval gebruikt in speelgoed, modeshow en hapjes

Duurzaamheidsevent in Gouda Nieuws door

archief oud artikel 8 oktober 2013 Gouda, Zuid-Holland Gouda laat zien dat afval méér is dan rommel die weggegooid kan worden. Komend weekend, op 11 en 12 oktober houdt Gouda Wereldwijd, samen met de Wereldwinkel en Maak Gouda Duurzaam, een groot evenement rond het thema afval en duurzaamheid.

Plastic soep

Het evenement wil mensen bewust maken van de functie en overlast van afval. Bijvoorbeeld door een lezing over plastic soep. Alleen al in de Stille Oceaan drijft een berg plastic van twee keer de Verenigde Staten. Er is ook een afvallabyrint, een debat over stadslandbouw en Goudse organisaties laten zien hoe ze mooie dingen maken van afval. Op een groot open podium in de Sint-Janskerk zijn zaterdag optredens, demo's en sporten. Op de ruilmarkt kan iedereen kleding en spullen inleveren of ruilen. Kleine apparaten kunnen ter plekke worden gerepareerd. Alles in het kader van duurzame oplossingen.

Inspiratie voor kunst en handel

Mohammed Mohandis, Tweede Kamerlid voor de PvdA en voormalig gemeenteraadslid van Gouda, sluit het evenement af op de Fluwelensingel. Hij doet dat als veilingmeester en verkoopt het overbodig geworden meubilair van de gemeente Gouda. Afval is een grondstof en inspiratie voor handel, kunst, industrie en talloze vormgevers, volgens Gouda Wereldwijd. Dat betekent dat je zelf speelgoed kunt gaan maken van afval. Er is een modeshow met de mooiste gerecyclede kleding en een grote veiling van gebruikte spullen, waaronder meubels, pannen, accessoires en servies. Natuurlijk zijn er ook duurzame hapjes en drankjes te proeven. Nooit geweten dat 'afval' zo lekker kon zijn!

Bezoekersinformatie

Duurzaamheidsmarkt in Gouda
Vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober, tussen 10:45 uur en 17:30 uur.
De activiteiten zijn op twee locaties: bij de Sint-Janskerk en aan de Fluwelensingel. Fietstaxi’s pendelen heen en weer tussen deze twee locaties.
Klik hier voor het programma.

Laatst gewijzigd: 2013-10-09 09:57:43 · Gepubliceerd: 8 oktober 2013 - 621