Spelen met letters en miniboekjes

Ontdekkingen in Museum Meermanno Nieuws door

archief oud artikel 10 oktober 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland In Museum Meermanno is zoveel bijzonders te vinden! In het oudste boekenmuseum ter wereld ontdek je de geschiedenis van het boek. En dat is minder suf dan je denkt. Je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken.

Miniboekjes

Ben je een echte boekenliefhebber, of dol op geschiedenis? Voor jong en oud zijn hier leuke activiteiten. Tot en met 20 oktober kun je nog een kijkje nemen in de nieuwe tentoonstellingszaal, speciaal voor bijzondere boekvormen. Bewonder onder meer de Bibliotheca Thurkowiana Minor, een miniatuurbibliotheek met 1515 miniboekjes van Guus Thurkow. Ruim tien jaar geleden besloten hij en zijn vrouw een bibliotheek voor miniatuurboeken te laten bouwen naar het voorbeeld van beroemde poppenhuizen. Dat betekent: een schaal van 1 op 4. De boeken zijn misschien erg klein, maar ook divers en de rubrieken hebben klinkende namen: Historia Naturalis, Musica, Photographia en de speciale afdeling die alleen op afspraak en onder begeleiding wordt getoond: L'enfer (De Hel), oftewel de 'geheime boekenkast' met de rubriek Erotica.

Workshop etsen

Dit jaar doet Museum Meermanno mee met een reeks workshops etsen en daaraan gekoppeld een bezoek aan de unieke drukpers van meester-drukker Jean Francois van Royen. Zelf aan de slag, op de zolder van het museum. Behalve het drukken van een kort gedichtje wordt er ook een (droge naald)-etsje gemaakt dat past in de sfeer van het gedicht. De workshops worden begeleid door grafisch kunstenaar Hanna de Haan. Interesse? Komende zaterdag is er gelegenheid voor volwassenen om te komen eten. Reserveren via dijkstra@meermanno.nl of +31 (0)70-3462700. Er loopt ook nog een leuke tentoonstelling over 200 jaar strips: Nederlands beeldverhaal. Interessant voor het het gezin!

Meer informatie

Er is nog veel meer te doen in Museum Meermanno, bekijk hier alle activiteiten!
Museum Meermanno is alle dagen, behalve maandag, open van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Volwassenen betalen 8,00 euro en kinderen 4,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2013-10-30 16:29:47 · Gepubliceerd: 2013-10-10 09:41:05 - 396