1

Laat je betoveren in Magisch Maastricht

Magisch Maastricht: een cadeautje!

Magisch Maastricht 2013 Redactioneel door

archief oud artikel 1 november 2013 Toerisme Maastricht, Limburg Zwier over de schaatsbaan op het Vrijthof, snuffel tussen de kraampjes op de kerstmarkt en geniet van een adembenemend uitzicht vanuit het reuzenrad. Magisch Maastricht pakt uit met vele winterse cadeaus!

Tijdens Magisch Maastricht van zaterdag 30 november tot en met maandag 30 december hult het hele centrum zich in magische sferen. Pleinen, straatjes en hofjes staan bol van activiteiten. Het Magisch Cultuur Festival belooft bijzondere momenten in de theaters en culturele instellingen, maar ook buiten op straat. Geniet verder zeven dagen per week van het exclusieve en uitgebreide winkelaanbod en kijk je ogen uit bij de variëteit van de decoratieve etalages en sfeervolle kerstmarkt. Niet alleen kun je hier je cadeaus kopen voor de feestdagen, je kunt ze ook zomaar op straat vinden! Dit jaar worden er letterlijk cadeautjes verstopt in de stad. Wil je ze vinden? Hou dan de Facebookpagina Maastricht: Ster onder de Steden in de gaten. De restaurants, cafés en winterterrassen bieden verschillende gastronomische cadeautjes voor de smaakpapillen. Adembenemend verlichte straten in de historische binnenstad verbinden de Maastrichtse pleinen en vormen een cadeaulint dat je meevoert door de stad. Kortom: Magisch Maastricht pakt je in!

In de stad zijn allerlei cadeautjes verstopt

IJsplezier en winterpret op het Vrijthof

Het Vrijthof wordt ook dit jaar tijdens Magisch Maastricht omgetoverd tot een waar winterparadijs. Kom schaatsen op de ijsbaan van maar liefst 800 vierkante meter! Bewonder daarna de skyline van Maastricht vanuit het reuzenrad en geniet van vertier voor alle leeftijden in het nostalgische carrousel met prachtige Maastrichtse taferelen. Struin daarnaast de kerstmarkt af op zoek naar originele cadeaus en laat je verrassen door speciale optredens in het sfeervolle Vrijthof Paviljoen. Even bijkomen van alle magische indrukken? Verover dan een plaatsje op een verwarmd kerstterras met zicht op de imposante Sint-Servaasbasiliek en Sint Janskerk en geniet van winterse lekkernijen zoals warme chocolademelk met slagroom, oliebollen, of glühwein.

Magisch Cultuur Festival pakt uit

Liefhebbers van theater, dans, muziek en exposities worden dit jaar in Maastricht overladen met culturele cadeaus. De straten, pleinen, cafés, musea en theaters zijn tijdens Magisch Maastricht gevuld met uiteenlopende (EU-)regionale muzikale, theatrale performances en magische exposities. Kerkklokken en carillons, (kinder)koren, slagwerkgroepen, theatergezelschappen, harmonieën en fanfares, sfeervolle verhalen en aanstekelijk (straat)theater verrassen de bezoeker én bewoner op bijzondere plaatsen in Maastricht op magische wijze.

Magische Lichtroute

De magie van Maastricht ontdekken? Volg dan de Magische Lichtroute en laat je meevoeren door een lint van bijzondere verlichting langs een scala aan bijzondere plekken in de stad. Plein 1992, de Markt, de Maasboulevard en Mosae Forum krijgen prachtige kroonluchters, de Sint Servaasbrug en de ‘Hoeg Brögk' prijken met een speciaal lichtlint over de Maas. Een gigantische kerststal brengt winkelcentrum Mosae Forum vanaf vrijdag 6 december in magische sferen. De adembenemende lichtanimatie van de 200 mistletoe in de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein beloven een moment van bezinning.

Gastronomische sterren

Laat je verrassen door de vele culinaire sterren die de gastronomische hoofdstad Maastricht telt. Restaurants met uiteenlopende keukens op bijzonder locaties beloven je een magisch menu. Ontdek daarnaast al wandelend de vele culinaire cadeautjes die de stad Maastricht te bieden heeft: van bijzondere delicatessenwinkels tot smaakvolle streekproducten en lekkernijen.

Shop till you drop

Op zoek naar hét ultieme kerstcadeau, bijzondere kerstversieringen, smaakvolle ingrediënten voor het kerstdiner of een oogverblindende outfit voor de feestdagen? Het centrum van Magisch Maastricht verandert in een prachtig decor om te winkelen, vol lichtjes, kerstversieringen en een scala aan feestelijke, muzikale activiteiten. In december kun je extra lang shoppen en zijn de etalages verleidelijk gevuld met prachtige cadeaus. Naast de talrijke bijzondere boetieks, authentieke speciaalzaken en de bekende (mode)ketens, kun je bij de sfeervolle kerstmarkt op het Vrijthof terecht voor de onmisbare cadeauartikelen. Natuurlijk zijn er genoeg gezellige cafeetjes en restaurants waar je tot rust kunt komen en je handen kan opwarmen aan een heerlijk glas glühwein of warme chocomel.

Extra koopmomenten:

Koopzondag
De winkels in het centrum zijn elke zondag open vanaf 12 uur.

Extra koopavond
De winkels in het centrum zijn tot 21:00 uur open op woensdag 4 en maandag 23 december.

Gesloten
De winkels zijn gesloten op Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag (25 en 26 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari 2014). In verband met Sinterklaas is er geen koopavond op donderdag 5 december.

Laatst gewijzigd: 2014-01-01 07:05:01 · Gepubliceerd: 1 november 2013 - 1551