Vier de winter tijdens een kerstmarkt in België

Bezoek kerstmarkten in binnen- en buitenland | Redactioneel door

Onze buren in België zijn een ster in sfeervolle wintermarkten

24 november 2018 Toerisme Antwerpen, Brussel Ook zo dol op sfeervolle kerstmarkten, met glühwein, kraampjes, kerstfrutsels, cadeau-ideeën, vuurkorven en muziek? Onze buren in België weten heel goed hoe ze een gezellige markt moeten neerzetten. Ga zelf kijken over de grens!

Foto 1. Kom in de kerststemming op de bijzondere kerstmarkt in Hasselt. Foto: Winterland Hasselt

Antwerpen bruist in de winter

ANTWERPEN - Op nog geen anderhalf uur autorijden van Utrecht vind je een stad die bruist in de winter! Bijna de hele maand december geniet je in de gezellige Vlaamse plaats van alle geneugten van de winter. Bezoek de uitgebreide kerstmarkt in Antwerpen, vol cadeautjes en accessoires voor een gezellig kerstfeest. Ook is er een grote ijsbaan. Ben jij erbij? Rond oud en nieuw geniet je hier van een vuurwerkshow en een traditionele nieuwjaarsborrel.

 • Er is de hele dag van alles te doen tussen 8 december 2018 en 6 januari 2019;
 • Let op: de kerstmarkt is niet alleen meer op de Groenplaats te vinden, zoals vroeger, maar ook op het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt;
 • Je bereikt Antwerpen met de trein vanaf Roosendaal, in ruim drie kwartier.

Vier kerst in sfeervol Brugge

BRUGGE - Brugge is al pittoresk, maar wordt nog sprookjesachtiger als de winter de stad in beslag neemt. Kleed je warm aan en geniet van de sfeervolle kerstmarkt in Brugge! De historische huizen en prachtige verlichting maken Brugge tot een van de mooiste decors om kerst te beleven.

 • De kerstmarkt in Brugge is geopend van 23 november 2018 tot en met 1 januari 2019;
 • Brugge is vanaf Utrecht ongeveer twee en een half uur rijden met de auto en met de trein vanaf Utrecht bijna vier uur.

Ontdek het winterse Leuven

LEUVEN - Misschien een wat onbekendere Belgische stad, maar daarom niet minder de moeite van het ontdekken waard! Elk jaar als de temperaturen dalen, vind je een sfeervolle kerstmarkt in Leuven, de gezelligste van Europa! Twee weken lang staan in het gezellige Sint-Donatuspark tientallen kramen met cadeaus die je nergens anders vindt. Op het Ladeuzeplein is dit jaar weer een bijzondere Provençaalse Kerstmarkt te vinden; een combinatie van een Zuiderse kerst- en foodiemarkt. Ook de kerstman heeft Leuven ontdekt en neemt zijn intrek. Ga bij hem langs en geniet samen met hem in de stoomcarrousel en in de verhalentent. Loop ook even langs de kusbrug met maretak met je geliefde!

 • De kerstmarkt is van 12 december tot en met 23 december 2018;
 • Vanaf Utrecht rijd je in bijna twee uur naar Leuven en met de trein doe je er ruim drie uur over.

Brussel onderscheidt zich in de winter

BRUSSEL - De hoofdstad onderscheidt zich dit jaar weer, met een bijzondere Brusselse kerstmarkt met wel 230 kraampjes... Niet te missen dus voor de echte kerstmarktliefhebber! Het parcours slingert zich langs kraampjes, chalets, attracties, animatie en terrasjes, van het Muntplein tot het Sint-Katelijneplein. Ben je het slenteren zat? Er is een vernieuwde ijsbaan voor de actievelingen en je kunt ook de lucht in met het reuzenrad. Nieuw is The Dome: een zone waar je shows en performances met beeld- en geluidscreaties kunt bewonderen.

 • Te bezoeken van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019;
 • Brussel is een kleine twee uur rijden vanaf Utrecht en ruim twee uur met de Thalys.

Winterpret in Hasselt

HASSELT - Als je dol bent op alles wat met de winter te maken heeft, moet je hier zeker heengaan: het magische Winterland Hasselt, waar heel veel te beleven is. Treed binnen in het Huis van de Kerstman, eet een hapje in een tot brasserie omgetoverd spiegelpaleis of schaats een rondje op de overdekte ijsbaan. Waag een rondje in het reuzenrad of durf jij het spookhuis Christmas Thriller binnen te stappen?

 • Te bezoeken van 24 november 2018 tot en met 6 januari 2019;
 • Hasselt is een kleine twee uur rijden vanaf Utrecht, met de trein doe je er ongeveer vier uur over.

Voor alle leuke uitstapjes in Vlaanderen kijk je natuurlijk op Uitstappen.be!
Foto 2. Maak een selfie met de kerstman. Foto: Kerstmarkt Leuven
Foto 3. Kom jij lekker shoppen op een kerstmarkt? Foto: amsfrank. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Foto 4. Ga lekker shoppen met het hele gezin! Foto: Kerstmarkt Leuven
Laatst gewijzigd: 2018-11-26 13:54:00 · Gepubliceerd: 2013-11-06 09:30:12 - 16166