Oriëntaalse mode, muziek en dadels voor 'ladies only'

Avondje uit in Arabische sferen

Oriëntaalse ladies night in Rijksmuseum Volkenkunde Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2013 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Alle dames verzamelen! In Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden wordt een bijzondere Ladies Night gehouden, helemaal in Oriëntaalse sferen! Kom jij ook cultuur snuiven?

In de avontuurlijke setting van de tentoonstelling 'Verlangen naar Mekka' biedt Rijksmuseum Volkenkunde dames een bijzonder avondje uit. Zaterdag 16 november wordt voor de zesde keer een 'ladies only'-night gehouden, dit keer in helemaal in het teken van de Oriëntaalse cultuur.

Arabisch feestje

De dames worden welkom geheten met melk en dadels, dat wordt in de islam als gezegend voedsel beschouwd. De avond staat verder bol van mode, religie en de Arabische keuken en workshops. De deelneemsters duiken in de Arabische lifestyle. Ontdek bijvoorbeeld het geheime recept van de baklava of couscous! Van kalligrafie tot henna: alles komt aan bod. Ook is er een spetterend modeshow met historische Perzische kostuums en prachtige sieraden.

Verlangen naar Mekka

Bij de bijzondere tentoonstelling 'Verlangen naar Mekka' volg je de reis van de pelgrims naar het bedevaartoord. Schitterende voorwerpen, persoonlijke verhalen en indringende reportages geven een beeld van deze indrukwekkende pelgrimstocht. De tentoonstelling is al door veel mensen bezocht, maar zaterdag de 16e nemen de vrouwen het museum voor een avondje in!

Oriëntaalse Ladies Night in Rijksmuseum Volkenkunde
Zaterdag 16 november 2013, van 18:00 tot 22:00 uur Entree: 15,- euro. Online voorverkoop: 12,50 euro online. De entreeprijs is inclusief het programma en exclusief drankjes. Kijk hier voor alle informatie en het programma

Laatst gewijzigd: 2013-11-18 12:02:35 · Gepubliceerd: 12 november 2013 - 330