1

Top 5 weekendtips

Eropuit dit weekend

Wat te doen dit weekend Redactioneel door

archief oud artikel 21 november 2013 Toerisme Laat school en werk even rusten. Het is weekend! Ga een heerlijk dagje uit, want de komende dagen hebben genoeg te bieden. Van Sinterklaasfeesten tot tijdreizen en van intrigerende verhalen tot coole evenementen. DagjeWeg.NL geeft tips.

Winters paradijs in Scheveningen

Het vooraanzicht van het Kurhaus in Scheveningen lijkt een waar winterparadijs. Het Cool Event Scheveningen is weer neergestreken! Bind de schaatsen onder en zwier rondjes over de ijsbaan. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is de ijsbaan van meer dan vijfhonderd vierkante meter geopend. Moe van al dat geschaats? Rust dan lekker uit met een heerlijk glas glühwein of warme chocolademelk op één van de verwarmde terrassen rond het plein.

Ontdek bijzondere verhalen op IDFA

Het centrum van Amsterdam barst weer van de bijzondere verhalen. Het internationale documentairefestival IDFA regeert tot en met 1 december de wereld van documentaireliefhebbers. Schokkende, onthullende, maar ook grappige en ontroerende verhalen geven een unieke kijk op de wereld. De onderwerpen verschillen enorm, op één punt daargelaten: ze zetten aan tot denken en nodigen uit voor discussie.

Ga terug in de tijd op de Maasvlakte

Stap in de tijdmachine die FutureLand heet. Op zaterdag 23 november opent de tentoonstelling Beleef het verleden, waarbij de archeologische schatten van de Maasvlakte geëxposeerd worden. Waan je in het middensteentijdperk en sta oog in oog met een jager-verzamelaar in zijn jachtkamp of ga op de foto met een levensechte babymammoet.

Strûnen op Texel

Neem een kijkje in de toekomst. Op Struûn Texel ontdek je van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november wat Texel qua muziek, theater, cabaret, cultuur en duurzaamheid allemaal te bieden heeft in 2014. Ook aan de lekkerbekken is gedacht. Onder meer Texel Culinair en het HavenVistijn showen hun culinaire ambities.

Spring en swing met Zwarte Piet

Spring een gat in de lucht en swing erop los met Zwarte Piet. Het is Sinterklaasfeest bij Feyenoord! Op zaterdag 23 november zijn er maar liefst drie shows in het Topsportcentrum naast De Kuip: eentje om 10:00 uur, om 13:00 uur en om 16:00 uur. De eerste show is extra leuk voor kinderen tot en met 4 jaar.

Op zoek naar een ander Sinterklaasevenement? Er staan gelukkig nog veel meer Sinterklaasactiviteiten op de planning dit weekend.

Laatst gewijzigd: 2013-11-22 12:50:33 · Gepubliceerd: 21 november 2013 - 1817