Waag een kansje, doe een dansje bij De Tweede Stoelendans

Op zoek naar Nederlandse designklassieker

De Tweede Stoelendans in Yksi Expo Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2013 Geschiedenis Eindhoven, Noord-Brabant Stoelen. In iedere huiskamer en aan elke eettafel vind je ze. Tijdens het shoppen bieden ze een gerieflijk toevluchtsoord om het kopje koffie te nuttigen en manlief kan zijn geluk niet op wanneer hij er één ontwaart, terwijl vrouwlief al een uur in de winkel voor de spiegel staat te dralen. Toch veranderen ook stoelen door de tijd heen. Dat ontdek je bij De Tweede Stoelendans in Yksi Expo.

Ontdek wat er de afgelopen tien jaar is veranderd in de wereld van het Nederlandse stoelontwerp in Yksi Expo. De Tweede Stoelendans geeft van 29 november tot en met 19 april 2014 een compleet overzicht. Rietveld was een revolutionair met zijn rood-blauwe stoel uit 1918, maar welke baanbrekende Nederlandse designers volgden zijn voorbeeld?

De tweede ronde

De Tweede Stoelendans is, zoals de naam al aangeeft, de tweede ronde voor Yksi. In 2003 organiseerde Yksi Expo de expositie 'Stoelendans, op zoek naar de nieuwe Nederlandse klassieker'. Inmiddels zijn we alweer tien jaar verder. Tijd voor een update, dus! Yksi selecteerde voor De Tweede Stoelendans een tachtigtal stoelen en krukken van vormgevers, architecten, meubelbedrijven en ontwerpbureaus. Allen zijn de afgelopen tien jaar ontworpen. Bezoekers van De Tweede Stoelendans mogen nu opnieuw hun stem laten horen.

Laatst gewijzigd: 2013-11-28 09:59:02 · Gepubliceerd: 27 november 2013 - 254