Celine Cairo: “Ik ben gegroeid in mijn muziek”

Koop tickets voor Celine Cairo |  deel via WhatsApp | Interview door

Cairo treedt 20 maart op in de Edesche Concertzaal

8 januari 2014 Cultuur Ede, Gelderland Ambitie en karakter. Die twee typeren Celine Cairo. De 23-jarige singer-songwriter gaat haar eigen weg: "Ik doe bewust niet mee aan muzikale talentenshows. Het is belangrijk dat ik bekend word met wat ik ook echt wil doen." Donderdag 20 maart treedt ze op in de Edesche Concertzaal.

Toch heeft een talentenjacht Cairo wel degelijk iets opgeleverd: de wens van een professionele carrière, die haar zover heeft gebracht. "Op mijn zestiende deed ik mee aan een talentenjacht-achtig ding tussen verschillende scholen. Je moest iets muzikaals doen. Blijkbaar kon ik me op een bepaalde manier onderscheiden, want ik won de prijs. Daardoor voelde ik me gestimuleerd. Ik begon na te denken over een serieuze carrière."

Talent Celine Cairo doet donderdag 20 maart de Edesche Concertzaal aan. Mis het niet!

"Ik voel de noodzaak om iets te creeëren"

Cairo groeit op in een muzikaal nest, waarbij pa druk is met drummen en ma vooral heel veel muziek luistert. Op haar elfde gaat Celine met haar buurmeisjes op zangles, op haar veertiende krijgt ze haar eerste gitaar en schrijft ze de eerste songs. "Ik voelde de noodzaak om iets te maken, om iets te creeëren. Dus schreef ik melodieën die ik mooi vond en componeerde ik mijn eigen liedjes."

Nadat ze het vwo afgerond heeft, gaat Celine een jaar naar Frankrijk: "Tijdens dat jaar deed ik een paar optredens en heb ik veel nagedacht. Het was voor het eerst dat ik in mijn eentje van huis was, een paar maanden lang. Ik schreef liedjes over eenzaamheid, omgaan met het grote onbekende. Onderwerpen waar veel mensen zich in herkennen."

Die herkenning vindt Celine belangrijk: "Als het goed is, raakt muziek mensen. Raak je erdoor in vervoering. Mijn muziek leent zich om te voelen, om je emotioneel open te stellen. Ik wil heel graag dat mensen het gevoel hebben dat er een snaar is geraakt. Dat ze een beetje van hun à propos zijn."

De nieuwste EP van Celine Cairo is een juweeltje. Geniet van haar muziek in de Edesche Concertzaal en koop tickets!

"Mensen zeggen dat ik anders klink"

Inmiddels is Cairo uitgeroepen tot 'Radio 2 Talent' en werkt ze samen met Fin Greenall (Fink). In een uitverkocht Paradiso presenteert ze haar tweede EP. "Ik ben gegroeid in mijn muziek”, vertelt Cairo. “Mensen zeggen ook echt dat ik anders klink dan een paar jaar geleden. Ik ben ook blij dat dat is opgepikt. Alles is een stapje groter gegaan. Het voelt nu veel volwassener."

Die groei heeft ze mede te danken aan producer Fink: "De dag dat mijn producer 'ja' zei, is het ultieme hoogtepunt in mijn muzikale carrière. Dat impliceert eigenlijk alles wat daarna is gebeurd. Zo ook de release van mijn EP in Paradiso. Het moment dat je al die maanden werk en al die moeite die erin zit presenteert. Dat moment is echt supergroot."

Kom naar het optreden van Celine Cairo op donderdag 20 maart de Edesche Concertzaal. Koop tickets!

Laatst gewijzigd: 2014-01-08 09:10:16 · Gepubliceerd: 2014-01-02 16:47:03 - 179