Gelukkig (Nieuw)Jaar van het Paard!

Vier Chinees Nieuwjaar in Chinatown Amsterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vier Chinees Nieuwjaar in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam

21 januari 2014 Cultuur Het belangrijkste feest in de Chinese cultuur staat voor de deur: het Chinese Nieuwjaar! Vier een feestje mee in het Chinatown van Den Haag, Amsterdam of Rotterdam en laat je verwonderen door dit kleurrijke geheel.

DEN HAAG - Het Chinees Nieuwjaar wordt in Den Haag groots gevierd in het centrum. Op 1 februari is het de hele dag feest bij het stadhuis en in China Town. Met de kleurrijke draken- en leeuwendansparade, heerlijke Chinese feestmaaltijden en prachtig siervuurwerk wordt het jaar 4711 goed ingeluid.

AMSTERDAM - Chinatown Amsterdam barst van de uitbundigheid tijdens de Chinese jaarwisseling. Deel mee in de vreugde en geniet van de haast vergeten symbolen uit de Chinese Leeuwendans traditie op 1 februari. Vier de start van het Jaar van het Paard bij de Chinese Tempel op de Zeedijk, waarna de vrolijke stoet zich voortzet langs de vier windstreken van Chinatown.

2014: 4711 - Jaar van het Paard

31 januari begint het Jaar van het Paard. Het paard is het zevende dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Volgens diezelfde kalender leven we vanaf 31 januari in het jaar 4711.

ROTTERDAM - Het Chinees Nieuwjaarfestival Rotterdam belooft op woensdag 5 februari een kleurrijk festiviteit te worden. In Wijkpark Oude Westen en op de Westkruiskade is er een dagvullend programma waarmee je het Chinese jaar goed start. Met dans, muziek en Kung Fu geef je het jaar een swingend begin. De dag wordt afgesloten met een vuurwerkspektakel.

Waarom vieren Chinezen Nieuwjaar op een andere datum?

Hoewel China sinds 1912 de westerse kalender hanteert, is de traditionele maankalender van groot belang voor de feestdagen. De datum van het Chinees Nieuwjaar wordt bepaald door deze maankalender en valt altijd op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december - tussen 21 januari en 20 februari. Dit jaar is het Chinees Nieuwjaar op 31 januari 2014.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-01-21 12:20:59 · Gepubliceerd: 2014-01-20 08:55:22 - 2214