Poëzie van stad tot polder

Poëzieweek 2014

NK Poetry Slam Nieuws door

archief oud artikel 31 januari 2014 Cultuur Dichters slaan elkaar met verzen om de oren tijdens het NK Poetry Slam, de Gedichtendokter geeft een masterclass en het hele feest sluit af met een heus Gedichtenbal. Tijdens de Poëzieweek rijmt het hele land de zinnen aan elkaar!

Het feestje der poëten begon op 30 januari met Gedichtendag. Tot voor kort bleef het daarbij, maar sinds 2013 volgt nog een hele week vol activiteiten rond poëzie. Zo geeft Gedichtendokter Bart Chabot een masterclass in het Letterkundig Museum. Op 2 februari laat hij aan de hand van filmbeelden zien hoe je het publiek aan je voeten krijgt, en hoe helemaal niet! Hij deelt de tips die hij kreeg van Freek de Jonge en helpt aspirant-dichters met moeilijke passages. Ook geeft hij een rondleiding door de tentoonstelling Bart Chabot. The making of Triggerhappy.

De agenda van de Poëzieweek staat bol van de activiteiten. Zo kun je in Venlo luisteren naar poëzie uit de supermarkt en krijg je in Tilburg gratis koffie met gedicht. Bekijk de agenda van de Poëzieweek voor een gedicht in de buurt!

NK Poetry Slam

Een waar spektakel is het NK Poetry Slam. Dichters staan hier op het podium om één voor één hun verzen voor te dragen in een echte wedstrijd, een 'slam'. De jury bepaalt ter plekke wie de winnaar is. Het draait hier niet alleen om inhoud, maar ook om voordracht, en nog belangrijker: wie krijgt het publiek mee?

Gedichtenbal

De Poëzieweek wordt in stijl afgesloten met het Gedichtenbal op 5 februari. Iedereen is welkom om in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond het feestje mee te vieren met de winnaars van de de Turing Gedichtenwedstrijd, het NK Poetryslam, de VSB-Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs. Allemaal staan ze op het podium om hun werk voor te dragen. En er zijn nog veel meer dichters die van zich laten horen!

Laatst gewijzigd: 2014-01-30 15:41:39 · Gepubliceerd: 31 januari 2014 - 121