Oh oh, Breda!

Inspiratie voor een dagje Breda |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bourgondische stad waar je van gaat houden

7 februari 2014 Toerisme Breda, Noord-Brabant Breda is een garnizoensstad. Je kunt er zomaar militairen op straat tegenkomen. Ook is Breda een echte Oranjestad. Er valt zoveel te bekijken! Wat mag je niet missen? DagjeWeg.NL heeft de tips voor een citytrip door Breda.

Verbaas je in de oude stadskern

GROTE KERK - De Grote Kerk van Breda is van binnen en van buiten een imposant bouwwerk. Al ruim zeshonderd jaar staat deze kerk midden in Breda en bepaalt hij het stadsgezicht. Bijzonder: hier binnen, in de Prinsenkapel liggen in een praalgraf de voorvaderen van het Nederlands koningshuis begraven, onder meer Engelbrecht II van Nassau.

STADSTUIN - Het is even goed zoeken, maar als je de Willem Merkxtuin hebt gevonden, waan je je in een oase van rust, te midden van het stadsgewoel. Heerlijk om even bij te komen, of om te genieten van de vele standbeelden die hier een plekje hebben gevonden. Burgemeester Merkx gaf de stad deze tuin bij zijn vertrek als burgervader.

WINKELCENTRUM DE BARONES - Winkelen in stijl doe je in het gezellige Winkelcentrum de Barones, waar tientallen winkels wachten op het winkelende publiek. Er zijn diverse bekende en minder bekende winkels te vinden en geregeld zijn er acties en activiteiten in het overdekte shopcentrum.

Smullen bij gezellige restaurantjes

EETCAFÉ WALKABOUT - Lekker eten in Australische sferen? Dat kan zomaar in Breda, bij Eetcafé Walkabout, een hippe eetplek midden in de stad. Betaalbare maaltijden op z'n Australisch... Wat dacht je van kangoeroe- of emoe-steaks, BBQ Ribs of huisgemaakte 'pie'?

FROZZ - Voor een fris en hip tussendoortje ga je naar Frozz. Frozz is een uit Amerika overgewaaid concept: verse bevroren yoghurt, afgemaakt met één of meerdere zelfgekozen toppings. Origineel, super lekker en ook nog eens heel verantwoord! Dat moet je een keer geprobeerd hebben!

KOKEN MET INSECTEN - Helemaal alternatief: bij de Wereldzaak kun je een workshop Koken met insecten volgen! Door de hoge voedingswaarden zijn insecten een prima vleesvervanger. Negentig procent van de wereldbevolking eet wel eens insecten, nu jij nog...

Zelf actief

MOTI - Museum Of The Image - Heb jij oog voor design? Breng dan zeker een bezoekje aan MOTI - Museum Of The Image. Dit museum richt zich op grafische vormgeving en de beeldcultuur. Maar er is nog meer: MOTI is ook een kenniscentrum, winkel en ontwerperscafé. The place to be als je wilt meepraten over grafische vormgeving!

PARK VALKENBERG - Breda heeft ook genoeg groen in huis. Tussen het treinstation en het oude centrum van Breda ligt Park Valkenburg. Een park met allure, want vroeger deed het dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Hier kun je heerlijk zonnen, wandelen, spelen of tot rust komen. Geregeld zijn er evenementen in dit uitgestrekte park.

LOT66 - Het kartcircuit van Lot66 in staat garant voor een sensationele race-ervaring. Deze ervaring is ook mogelijk in een duo-kart, voor kinderen en invaliden. En erg leuk: je kunt hier racen met het licht uit! Of betreed het strijdperk als sumoworstelaar, in een boksrobot of als schutter in de grootste laserarena van Zuid-Nederland. The game is on!

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 11:35:20 · Gepubliceerd: 2014-02-04 15:22:20 - 7851