Wat kies jij dit weekend?

Elke dag wat te doen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tips voor het weekend 14, 15 en 16 februari 2014

13 februari 2014 Medemblik, Noord-Holland Weekend! Wat kies jij om te doen? Mee swingen met Abafazi, wandelen door historisch Amerongen, naar het Bakkerijmuseum of een gezellige familievoorstelling. En natuurlijk staat dit weekend ook in het teken van de liefde. Geen excuses dus om op de bank te blijven zitten. Enjoy!

Tabaksteeltmuseum opent jubileumjaar

Zaterdag 15 februari wordt het nieuwe seizoen van het Tabaksteeltmuseum in Amerongen geopend en dat is het dertigste seizoen voor het museum. Er zijn het hele seizoen activiteiten om dat te vieren. De midwinterwandeling voert langs oude tabaksschuren en tabaksakkers van Amerongen. Dat past helemaal bij het museum, dat het verleden van de tabaksteelt in Amerongen en omgeving laat herleven.

Midwinterwandeling, als opening van het jubileumjaar van het Tabaksteeltmuseum
Zaterdag 15 februari 2014.
Start om 14:00 uur.
Kosten: 5,00 euro per persoon, inclusief koffie en toegang tot het museum. Aanmelden via reserveren@tabaksteeltmuseum.nl of ter plekke bij de balie.

Pierre Wind opent tentoonstelling Bakkerijmuseum

De bekende kok en tv-persoonlijkheid Pierre Wind opent vrijdag 14 februari de tentoonstelling Vorm & Inhoud in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik. Op de dag van de liefde worden ook in het Bakkerijmuseum natuurlijk passende vormen gebruikt! De geschiedenis van de 'Vrijer & Vrijster' gaat honderden jaren terug. Er is nog veel meer historisch materiaal te zien, de oudste vormen zijn uit 1603 en 1610. Prenten in suiker, pronkstukken en sprookjesfiguren... er komt van alles voorbij! De expositie is vanaf 15 februari te zien. Kinderen kunnen vanaf dan ook bonbons maken in het museum. Ook een leuke activiteit voor de vakantie!

Pierre Wind opent de tentoonstelling Vorm & Inhoud
Vrijdag 14 februari, de expositie is te zien vanaf zaterdag 15 februari.
Bakkerijmuseum De Oude Bakkerijis open van 12:00 uur tot 17:00 uur en in de krokusvakantie vanaf 11:00 uur.
Entree: 6,00 euro voor volwassenen, 4,00 euro voor kinderen.

Abafazi swingt de pan uit

Krachtige muziek, uitgevoerd door swingende 'African mothers'. De Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi touren door Nederland met de verhalen over hun leven en dat betekent: een vrolijke avond vol opzwepende drums, energieke dans, Afrikaanse hits en schitterende kleurrijke kostuums. Dit weekend zijn ze te zien in Schouwburg Deventer in Deventer, op vrijdag 14 februari; in het Kennemer Theater in Beverwijk op zaterdag en zondag in Hardenberg in Theater De Voorveghter.

Abafazi, dans en muziek uit Zuid-Afrika
De vrouwen touren tot en met 6 april rond in Nederland.

Zwart op Wit: speciaal voor kinderen

'Zwart op Wit' is een grappige zoektocht met poppen, muziek, spel, tekst, te midden van een ingenieus decor. Een familievoorstelling, die zondagmiddag 16 februari om te zien is in Theater Bouwkunde. Twee poppenmakers maken twee houten poppen: meneer Swart en meneer De Witt. Zodra ze klaar zijn krijgen de poppen vragen in hun hoofd: waar zijn ze? wie zijn ze? Ze gaan op onderzoek uit en aan het eind van het onderzoek weten ze dat ze zijn ontstaan… Of toch niet?

Familievoorstelling 'Zwart op Wit' in Theater Bouwkunde
Zondag 16 februari om 15:00 uur.
Entree: 7,50 euro, inclusief limonade.
Geschikt voor mensen van 4 jaar tot 104 jaar.

Tips voor Valentijnsdag

En, het is natuurlijk Valentijnsdag! Vier de liefde op een originele, romantische manier. DagjeWeg.NL heeft tips voor je in de aanbieding. Overal in het land vind je arrangementen, voorstellingen en smakelijke menu's in het teken van Valentijn. Zoek iets voor jou en je geliefde uit en verras hem of haar met een leuke uitstapje. Maar... dat kan natuurlijk het hele jaar door!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-02-14 16:57:00 · Gepubliceerd: 2014-02-13 16:36:58 - 476