Voorjaarsvakantie in Den Haag

Vier de voorjaarsvakantie in Den Haag   Redactioneel door
Bezoek Den Haag in de Voorjaarsvakantie!
Vier de voorjaarsvakantie in Den Haag!

19 februari 2014 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Een vroeg voorjaarszonnetje schijnt. Hét moment om er met het hele gezin tussenuit te gaan naar Den Haag! Pret voor groot en klein: waai lekker uit aan het strand, laat samen een vlieger op of maak een fietstocht door de duinen. Op de boulevard wacht chocolademelk, een wijntje en een pannenkoek met stroop. Met de auto of de tram sta je binnen tien minuten in de historische binnenstad. Wat is hier veel te beleven! Schilder je eigen Mondriaan 2.0 in het Gemeentemuseum of geniet in Chinatown van een uitgebreide rijsttafel. Kortom: vier de voorjaarsvakantie in Den Haag!

Fiets door de duinen

Bekijk Den Haag eens op een andere manier, huur een fiets en ontdek de stad en de duinen per tweewieler! Er zijn georganiseerde fietsritten die starten op verschillende plaatsen. De 'City Cycle Tours' bijvoorbeeld is een originele en informatieve fietstocht, waarbij je op een ontspannen en sportieve manier Den Haag in korte tijd leert kennen. De 'Fietstour Den Haag' leidt langs beroemde en bijzondere plekjes (en de beste Haagse koffie). Met 'Totzo! Fietstours' ontdek je Den Haag zoals inwoners de stad ervaren. De 'Scheveningen Events-tour' is een fietstour door de duinen, langs de zee en de haven en de kleine verborgen steegjes van Scheveningen-dorp. En wie zelf op ontdekkingstocht wil, die neemt de fietskaart van Den Haag mee.

Pannenkoekenfestijn in Madurodam

Ontdek samen waar een klein land groot in is en bekijk alle bekende gebouwen in miniformaat. Wie weet welk gebouw dit is? In Madurodam is niet alleen veel te zien, er ook veel om samen te doen! Bedien de Oosterscheldekering, laad containers op een vrachtschip in de haven van Rotterdam, leer vliegen op Schiphol of bied mee op de bloemenveiling. Madurodammertjes vertellen via interactieve animatiefilmpjes bijzondere verhalen over Nederland. Deze voorjaarsvakantie, van zaterdag 15 februari tot en met zondag 2 maart, staat Madurodam in het teken van een gratis pannenkoekenfestijn.

Kijken en doen in het Museon

Spelenderwijs is er in het Museon van alles te leren. Hoe is onze planeet ontstaan? Wie en wat leefde er? Ontdek in het Museon met elkaar het antwoord. Op meer dan 5.000 vierkante meter wordt een groot aantal exposities getoond over leven, culturen van verre landen en alles op het gebied van wetenschap en technologie. Het Museon is uitgerust met de meest geavanceerde technieken, audiovisueel materiaal, bijzondere objecten, bewegende modellen en vele kleurenfoto's.

Wonderkamers

Wie de Wonderkamers van het Gemeentemuseum Den Haag heeft bezocht, zal nooit meer durven beweren dat musea saai zijn. Maak op verrassende, speelse en interactieve wijze kennis met beeldende kunst, kunstnijverheid, architectuur en mode. Dankzij de meest moderne tentoonstellingstechnieken komt kunst tot leven door middel van een game, waarin je als bezoeker de hoofdrol speelt. Schilder een Mondriaan 2.0, leef je uit op boogiewoogie-muziek of ga de catwalk op in een sprookjesjurk.. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in het Gemeentemuseum in Den Haag doen.

Theaters en musea

Griezel samen bij een spannende kindervoorstelling, kijk naar Pluk van de Petteflet, ga naar het Kinderboekenmuseum of zing mee met het muzikaal poppentheater? Het Haags Uitburo zet het uitgebreide aanbod op een rij in de Kidsagenda!

Omniversum

Spectaculair, die grootbeeldfilms van het Omniversum! Boven, rondom en achter je strekt het scherm zich uit in de enorme koepel van de bioscoopzaal. De films worden 500 keer vergroot en op een rond koepelscherm geprojecteerd van maar liefst 840 m². Een natuurfilm als 'Deep Sea' wordt zo een unieke, spannende ervaring als de vissen rondom je lijken te zwemmen. Regelmatig wisselt de programmering. Kijk voor het actuele programma en een voorproefje op de website.

Ontdek Chinatown

Tijdens een rondje door de binnenstad kan het zijn dat je ineens midden in Chinatown staat. Proef achter de Chinese poorten de sferen van Aziatische restaurants, toko's en supermarkten. Een mix Chinese, Japanse en Indonesische culturen. Wandel door de symbolische toegangspoort aan de Wagenstraat (naast de Bijenkorf) en ga op zoek naar die typisch Chinese restaurantjes. Probeer de overheerlijke dim sum of smul van een rijsttafel in een authentiek Indonesisch restaurantje. Het gebied strekt zich uit van de Amsterdamse Veerkade, de Wagenstraat tot de Gedempte Burgwal.

Pannenkoeken eten

Met uitzicht op zee smullen van een ouderwetse pannenkoek met stroop of een bord poffertjes? Dat kan bij Klein Seinpost in Kijkduin, of bij Onder de Watertoren in Scheveningen. In het centrum ligt Paviljoen Malieveld met uitzicht op het Haagsche Bos, het groene Koekamp-gebied.

Groeten uit Den Haag!

Laat anderen ook zien hoe leuk Den Haag is. Maak een gezellige foto op een super Haagse locatie en verstuur een gratis kaart die ook online met familie en vrienden gedeeld kan worden. Hoe het werkt? Kijk op Groeten uit Den Haag.

Overnachten

En voor 's nachts hebben het Bilderberg Europahotel, Crown Plaza Promenade en het Badhotel Scheveningen leuke arrangementen voor een comfortabele familiekamer.

Laatst gewijzigd: 2014-03-27 07:05:01 · Gepubliceerd: 2014-02-13 17:07:19 - 1365