1

Maastricht onder de grond: wie durft?

Duik onder de grond van Fort Sint Pieter   Nieuws door

4 maart 2014 Toerisme Maastricht, Limburg Het mooiste van Maastricht vind je onder grond. Maastricht Underground: spannende verhalen, duisternis en een uniek kijkje in het verleden en de beroemde mergelgrotten.

Spannende wereld in mergelgrotten

Als je niet bang bent voor het donker, probeer dan eens een rondleiding onder grond in Maastricht. De duisternis daar herbergt de mooiste verhalen en een spannende wereld in de mergelgrotten. Je telefoon doet het daar niet en er is geen licht, geen geur... Deze reis door de krochten van Maastricht is een aanrader voor stoere mensen. Dwaal onder de bodem rond op de plek waar mensen honderden jaren geleden aan het werk waren. Je vindt er hun namen en tekeningen. Er is een heel labyrint van nu nog ongeveer tachtig kilometer aan gangen, dus zorg dat je bij de gids blijft! Er zijn twee rondleidingen die het hele jaar door gegeven worden: de tocht 'Grotten Noord' en 'Fort Sint Pieter'.

Voor kinderen

Ook voor kinderen van drie tot en met acht jaar zijn er in de lente en zomer maandelijks speciale rondleidingen door de Sint Pietersberg. Spannend verhalen over dinosaurussen, zelf zagen in mergel en vonken maken met een vuursteen. Durf jij...? En als zelfs kinderen naar beneden durven, moeten jij en je collega's het ook kunnen. Ideaal voor teambuilding of een workshop. Fort Sint Pieter leent zich uitstekend voor een trip terug in de tijd, met een rondleiding vol anekdotes en weetjes, langs een waterput en schietgaten. Het fort is deels verbonden met het gangenstelsel onder de grond.

Laatst gewijzigd: 2014-03-06 08:33:20 · Gepubliceerd: 2014-02-27 12:01:36 - 661