Dagje uit dit weekend

Hermitage Amsterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat te doen op zaterdag en zondag?

28 februari 2014 Toerisme Vakantie, een zacht voorjaarszonnetje en groot feest onder de rivieren. Wat een weldadig weekend! Verlos dat carnavalskostuum van de mottenballen en duik onder in het feestgedruis met prins carnaval. De mooiste optochten komen op DagjeWeg.NL voorbij. Geen fan van carnaval? Dan zijn er nog vier andere tips in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Schatten van de Zijderoute

De Hermitage toont de mooiste schatten, opgegraven langs de Zijderoute. Volg de handelslieden op hun expeditie tot ver voor Christus! Langs de legendarische Zijderoute werden talloze objecten opgegraven en een selectie van 250 voorwerpen is in de Hermitage te zien. Denk bijvoorbeeld aan muurschilderingen, sculpturen, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud en terracotta. Neem een kijkje en reis mee in de voetsporen van de ontdekkers, die de wegen in kaart brachten van de koningen en kooplieden in de vroege middeleeuwen, tot aan de eerste boeddhistische monniken.

Expeditie Zijderoute in de Hermitage Amsterdam.
Van 1 maart tot en met 4 september 2014.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Carnavalsoptochten

De opstoet komt langs! Dit weekend start voor velen het feest van het jaar: carnaval! In vooral de Brabantse steden schallen de carnavalskrakers over de daken en stromen de biertaps over. Feest zelf mee of geniet aan de kant van de mooie praalwagens en de gezelligheid. Bekijk de mooiste carnavalsoptochten van 2014!

Carnaval 2014.
1,2 of 3 maart.
Toegang: gratis.

Voorjaarssurvival voor kinderen

Schud de winter van je af en ga met SEC Survivals op, jawel, survival! De hele maand maart en april gaan kinderen, met vriendjes en vriendinnetjes, op avontuur in het outdoorpark vol spannende hindernissen. Een beetje vies worden hoort er natuurlijk bij, dus trek vooral oude kleren aan die tegen een stootje kunnen.

Frisse voorjaarssurvival voor kids in Almere.
Van 1 maart tot en met 30 april 2014.
Toegang: € 17,- per kind.

Jan Klaassen als indiaan

Wilde indianenverhalen doen de rond in het Land van Jan Klaassen. Het opperhoofd heeft Jan Klaassen zelf het spannendste verhaal verteld en dit deelt hij in de middagvoorstelling met iedereen. Kom ook luisteren dit weekend! En vergeet niet je mooiste indianenoutfit aan te trekken, want er lopen er allemaal indianen rond. En daar wil je natuurlijk bij horen.

Indianenmaand bij Jan Klaassen.
Van 1 maart tot en met 30 maart 2014.
Toegang: € 10,50 voor volwassenen en kinderen.

Stiltewandeling

Neem zondag de tijd om je hoofd leeg te maken tijdens de Stiltewandeling in Diever. De Outdoor Life Coach neemt belangstellenden mee voor een heerlijke wandeling, compleet in stilte. Niets doen, niets organiseren en niets zeggen: een compleet nieuwe ervaring. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Na het wandelen praten de deelnemers nog na met de coach.

Stiltewandeling in Diever.
Zondag 2 maart van 10:00 uur tot 12:00 uur.
Toegang: gratis.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-02-28 13:48:18 · Gepubliceerd: 2014-02-28 10:19:16 - 409