Eropuit in de meivakantie!

Van alles te doen in de meivakantie! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

22 april 2014 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Wat te doen in de meivakantie? In alle hoeken van het land worden leuke activiteiten georganiseerd. Een goed moment om eens samen een museum te bezoeken. Ontdek hoe leuk het is om ook in de vakantie iets bij te leren!

Voel je net als de koning in Nieuw Land

In Museum Nieuw Land in Lelystad kun je van 26 april tot en met 5 mei 2014 een mooie kroon maken, vlaggetjes knutselen of helemaal leuk: je eigen postzegel ontwerpen! Daar is een superprijs mee te winnen: van het mooiste ontwerp worden echte postzegels gemaakt. En dan heb je net als de echte Koning Willem Alexander je eigen postzegels!
Er zijn ook diverse speurtochten voor de hele familie, je kunt spelen in het Watertheater of graven naar schatten. In de tentoonstelling OER! ga je op tijdreis, terug naar de prehistorie!

Moving Magic in Museum Speelklok

Komt dat zien! Hans Klok presenteert van 24 april tot en met 1 maart 2015 de tentoonstelling Moving Magic in Museum Speelklok in Utrecht. Er staan machines uit de negentiende eeuw uit Parijs die mensen al jaren betoveren met ingenieuze goocheltrucs en bijpassende muziekjes. Illusionist Hans Klok gebruikt nog steeds trucs waarvan automatenbouwer Robert-Houdin de grondlegger was. Je kunt hier in de meivakantie zelf ook de beginselen van goochelarij leren in een workshop.

Het dak op in Paleis Het Loo

Tijdens de meivakantie organiseert Paleis Het Loo in Apeldoorn rondleidingen naar het paleisdak! Daar heb je prachtig uitzicht over de omgeving. De paleistuinen blijven geopend tot 18:00 uur, een uur langer dan gebruikelijk. Het paleis sluit wel om 17:00 uur. Van 26 april tot en met 3 mei kun je het dak op bij Paleis Het Loo, samen met een gids die toelichting op de historie van het paleis en de tuinen. De rondleidingen zijn niet op zondag en maandag. Vanaf 11:00 uur vertrekt elk half uur een rondleiding. De laatste is om 16:00 uur. In het paleis zelf is de presentatie 'Royal Showpieces' te zien, werk van Nederlandse ontwerpers met kleding, serviezen en kunstobjecten uit eigen depot. Vanaf zaterdag 3 mei is de presentatie 'Bloemenpaleis Het Loo' te zien, waarbij de bloemkunst in paleis en tuin centraal staan.

Braingames in het Dolhuys

In de vakantie hoef je niet naar school, maar je kunt wel op een leuke manier iets bijleren! Dat kan bijvoorbeeld in Museum Het Dolhuys in Haarlem waar je van alles te weten komt over het brein. Voor kinderen zijn er tijdens de meivakantie, van maandag 21 april tot en met zaterdag 3 mei speciale brein-activiteiten, zoals de Braingames voor kinderen vanaf acht jaar. Door het hele museum doe je opdrachten, waardoor je veel leert over je eigen hersenen! Woensdag 23 en woensdag 30 april is er de doorlopende creatieve workshop ‘Maak je eigen brein!’ Voor pubers zijn er open rondleidingen door De Bovenkamer, waar ze op ontdekkingstocht gaan door het puberbrein.

Dappere ridders en schone jonkvrouwen gezocht

Altijd al eens willen weten hoe het is om ridder of jonkvrouwe te zijn in de middeleeuwen? Kom dan tussen 27 april en 4 mei naar het Eindhoven Museum. Je kunt hier zelf ervaren hoe je als stoere ridder het kasteel van Eindhoven verdedigt, of je kunt als een mooie jonkvrouwe van allerlei activiteiten te genieten. Eindhoven had vroeger drie kastelen, en één daarvan staat in Eindhoven Museum! Beleef zelf het leven hoe het toen was in deze Adellijke Hoeve! Je kunt zelf een test doen op het gebied van tafelmanieren, snelheid en dapperheid. Ga jij naar huis met een oorkonde?
De jonkvrouwen en ridders kunnen ook meedoen met een speurtocht, ringsteken, spitsroede lopen, harnas passen en ringen maken. Nog een actie: je krijgt een leuke verrassing als je een foto van jezelf, verkleed als ridder of jonkvrouw, op Facebook zet. Actievoorwaarden en meer informatie op de website het Eindhoven Museum.

Laatst gewijzigd: 2014-04-22 11:58:45 · Gepubliceerd: 2014-04-22 11:53:31 - 427