1

Oorlog in Haags Historisch Museum

De Tweede Wereldoorlog krijgt een vaste plek in het historisch stadsmuseum

Tweede Wereldoorlog krijgt vaste plek in Haags Historisch Museum Nieuws door

3 mei 2014 bijgewerkt: 30 juli 2015 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland De Tweede Wereldoorlog krijgt vanaf zondag 4 mei een vaste plek in het Haags Historisch Museum. Een toepasselijke datum om deze tentoonstelling te openen.

Dagelijks leven in de oorlog

Er wordt een Tweede Wereldoorlogzaal geopend in het Haags Historisch Museum, waar aandacht is voor de deportatie van de 11.000 Haagse joden, maar ook voor het dagelijkse leven, het bombardement en de Jodenvervolging. Je ziet hier 3D-foto's van verzetsfotograaf Wim Berssenbrugge en persoonlijke eigendommen, zoals een sierkettinkje en twee gesinterde vazen die uit de as van Bezuidenhout zijn gehaald. De Tweede Wereldoorlog heeft veel invloed gehad in Den Haag, en daar zijn nog steeds sporen van te zien, zoals de Atlantikwall, bunkers in de duinen en het stratenpatroon na het bombardement op Bezuidenhout.

Achter het gordijn

Directeur Marco van Baalen zegt in een persbericht: "De Tweede Wereldoorlog speelt een belangrijke, nog steeds zichtbare rol in onze stad. Zo'n belangrijk onderdeel van de geschiedenis hoort thuis in een historisch stadsmuseum."
Kinderen kunnen het Kinderspoor volgen: net als de fotograaf Berssenbrugge zien ze dan stiekem van achter het gordijn en een muurtje de lancering van de V2-raket en het bombardement op Bezuidenhout en kunnen ze de impact ervaren van wat hij zag.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:08:05 · Gepubliceerd: 3 mei 2014 - 838

Activiteiten Haags Historisch Museum

Nu te bezoeken

Haagse Harry, dûh tètaunstelling!!


‘Kèk mè nâh!!’ De weinig genuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Grote Poppenhuis Den Haag weer te zien in speciale expo


Het Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz is weer terug in het Haags Historisch Museum. Kom langs en kijk binnen bij de Haagse high society van 100 jaar geleden!