Dichterbij Herman Brood

Kom dichter bij Herman Brood |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Intieme voorstelling in Museum Willem van Haren

11 mei 2014 Cultuur Heerenveen, Friesland Herman Brood was een iconische kunstenaar en rockster die tot de verbeelding sprak. Alles wat hij deed, deed hij vol passie. Museum Willem van Haren brengt hem dichterbij in een unieke tentoonstelling met onder meer zijn complete inventaris zoals Brood hem zelf achterliet.

Brood-belevenis

Museum Willem van Haren presenteert de tentoonstelling DICHTBIJ, Herman Brood. Van 11 mei tot en met 11 juli kun je hier letterlijk dichtbij Herman Brood komen. Je ziet hier complete inventaris van het Herman Brood Atelier, precies in dezelfde staat zoals Brood het achterliet op de laatste dag van zijn leven.

Kunst voor iedereen

Herman Brood droomde van een kunstwerk aan elke muur. Hij werd vaak gevraagd om muren te beschilderen, maar ook auto's, wc-deuren of tafels. Kunst is van en voor iedereen, vond hij. Daar is ook ruimte voor in de tentoonstelling. Herman Brood was een multi-talent en werkte altijd vol passie, in het atelier, in de studio of op het podium. Soms werkte hij ongelofelijk snel en maakte hij acht tot tien kunstwerken achter elkaar. Waar hij kwam, was beroering. Zijn roerige leven verwerkte hij in zijn kunstwerken. Die staan dan ook bol van seks, drugs en rock & roll.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-05-09 09:38:14 · Gepubliceerd: 2014-05-08 10:25:26 - 460