1

Gluur binnen bij de mooiste kastelen!

Kastelen, buitenhuizen en landgoederen heten het 'gewone volk' welkom

Kastelendag 2014 Nieuws door

archief oud artikel 4 juni 2014 Geschiedenis Grijp je kans op tweede pinksterdag, want dan is het de Dag van het Kasteel. Dat betekent dat kastelen, landgoederen en buitenhuizen door het hele land hun deuren openen voor het 'gewone volk'.

Maandag 9 juni kun je even proeven van de adellijke sfeer die er vroeger en - als het goed is nog steeds - hangt in al die mooie kastelen die ons land rijk is. Het thema van de zevende Dag van het Kasteel is 'Leven op stand'. In veel Nederlandse kastelen wordt uitgebreid aandacht besteed aan dit thema met speurtochten, theater, rondleidingen, tentoonstellingen en feestelijke activiteiten. Kastelen, ruïnes en kasteeltuinen spreken sowieso al tot de verbeelding, maar zijn 9 juni helemaal een bezoekje waard, want de geschiedenis komt weer tot leven!

Dagje weg met Pinksteren

Wat is er nog meer te doen tijdens het Pinksterweekend? Bekijk hier alle uitstapjes voor Eerste en Tweede Pinksterdag!

Levende geschiedenis

In Kasteel Huis Bergh in Stokkum is de graaf zojuist terug gekomen van een veldslag. De gravin maakt zich klaar voor een avond vol zang en dans. Op Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden krijg je een rondleiding langs de tafelmanier in de middeleeuwen en Gouden Eeuw. Of ga mee op vossenjacht bij het Wijchense Kasteel Wijchen. Bij diverse andere kastelen en landgoederen lopen hofnarren, jonkvrouwen, ridders, maar ook bedelaars rond. Leer zwaardvechten, doe een dansje of kijk op je gemak rond in de mooie kamers en tuinen. Huis Doorn in Doorn laat de andere kant van het kasteelleven zien: vanuit het perspectief van de keukenmeid die vertelt hoe het is om voor de Duitse keizer te werken.
Dag van het Kasteel 2014
Tweede pinksterdag, maandag 9 juni 2014.
Waar: Op tientallen kastelen, landgoederen en buitenhuizen door het hele land. Op de website van de Nederlandse Kastelenstichting staan alle deelnemende kastelen.
Entree: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-06-04 08:41:05 · Gepubliceerd: 4 juni 2014 - 889