1

Geniet van een heerlijk lang Hemelvaartsweekend!

DagjeWeg.NL Weekend Top 5 XL

Eropuit op Hemelvaartsdag Redactioneel door

archief oud artikel 26 mei 2014 Cultuur Met het Hemelvaartsweekend staat een heerlijk, extra lang weekend voor de deur. Ga een lekker dagje uit met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5 XL en geniet van nostalgische riddertoernooien, klederdracht en sleepboten. Of reis mee met rollende keukens richting het verre Indië. DagjeWeg.NL wenst je in ieder geval een goed weekend en veel plezier!

Nationale Sleepbootdagen

ZWARTSLUIS, Overijssel - Zestig sleepboten dobberen in de late uurtjes van Hemelvaartsdag door het hart van Zwartsluis. Allen zijn idyllisch verlicht en vormen een prachtig schouwspel. De verlichte avondvaart is slechts één van de aantrekkelijke activiteiten tijdens de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis van donderdag 29 tot en met zaterdag 31 mei, waarbij het Overijsselse havenplaatsje bruist van leven. Neem een kijkje aan boord van een sleepboot, vaar mee en geniet van gezellige optredens.

Wat: Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis
Entree: gratis toegang.

Tip: Huppel ook even langs bij Hanzestad Zwolle, want tijdens Zwolle Unlimited van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni barst het historische centrum van theater, muziek en verhalen.

Fair, Food, Festival bij Tong Tong Fair

DEN HAAG, Zuid-Holland - Kruidig eten, zwierende dansen en opzwepende percussie. Waan je in tropische sferen op de Tong Tong Fair, het grootste Indische evenement ter wereld! Vanaf donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) tot en met maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) staat het Malieveld te Den Haag in het teken van de kleurrijke Indische cultuur. Kleuren, geuren en geluiden vervoeren je naar één van de oudste mengculturen ter wereld en ook de kinderen vermaken zich opperbest. Maak je eigen vlieger, leer koken en geniet van Javaans en Balinees poppenspel.

Wat: Tong Tong Fair
Entree: vanaf € 10,50 (volwassenen) en € 4,00 kinderen.

Kinderpret in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN, Noord-Holland - Tijdens het Hemelvaartsweekend in Zuiderzeemuseum Enkhuizen ga je terug in de tijd. Vanaf Hemelvaartsdag tot en met zondag 1 juni vermaakt jong en oud zich met nostalgische activiteiten. Maak een klompbootje, bekijk de ambachtdemonstraties en ga aan de slag met leuke spelletjes. Gooi trossen als een echte matroos, maak een wandeling door de geschiedenis en proef versgerookte vis van de rokerij. Werp ook een blik in de spiegel en kijk hoe kledingdracht je staat. De verkleedkist staat het hele weekend klaar.

Kinderpret tijdens Hemelvaartsweekend
Entree: volwassenen € 14,50; kinderen € 8,70.

Rollende keukens in Amsterdam

AMSTERDAM, Noord-Holland - Lekkerbekken vieren hun Hemelvaartsweekend in de tuin van de Westergasfabriek. De zevende editie van Het Weekend van de Rollende Keukens zorgt woensdag 28 mei tot en met zondag 1 juni voor een ontspannen uitje, vol culinaire hoogtepunten en muzikale optredens. Heerlijke geuren en etenswaren transformeren meer dan honderd mobiele restaurants, bakkerijen en rookovens in de vorm van campers, aanhangers en pipowagens tot één groot openluchtrestaurant.

Wat: Het Weekend van de Rollende Keukens
Entree: gratis toegang

Ridders te paard bij kasteel Hoensbroek

HEERLEN, Limburg - Ridders trekken maar liefst vier dagen ten strijde bij het Riddertoernooi 2014 van Kasteel Hoensbroek. De strijd om Heerlijkheid Hoensbroek barst op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni los, om zich op zondag 8 en maandag 9 juni (Pinksteren) te herhalen. De Schrijvers van de Ronde Tafel vereren Hoensbroek met een speciaal bezoek, maar ontmoet ook de kwakzalver en bezoek de spannende roofvogelshow. Bij Kasteel Hoensbroek leer je zwaardvechten en boogschieten als geen ander.

Wat: Riddertoernooi 2014, Kasteel Hoensbroek
Entree: volwassenen € 12,50; kinderen € 10,-

Wat te doen op Hemelvaartsdag of in het Hemelvaartsweekend?

Staat er niets tussen? DagjeWeg.NL heeft nog veel meer ideeën voor een leuk uitje tijdens het extra lange Hemelvaartsweekend.

Laatst gewijzigd: 2014-05-28 10:25:31 · Gepubliceerd: 26 mei 2014 - 1538