Zilverdag: Schoonhoven krijgt een zilveren randje

Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag Nieuws door

archief oud artikel 24 mei 2014 Toerisme Schoonhoven, Zuid-Holland Het schitterende zilver staat in de belangstelling tijdens de 31e Nationale Zilverdag in Schoonhoven. De historische binnenstad verandert dan in één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Kom je vergapen aan al dat moois en ga zelf ook aan de slag!

Publiek als jury

Zilversmeden zijn tijdens de Zilverdag in de weer om hun kostbare vak uit te oefenen, er zijn open ateliers en werkplaatsen en een Noviteitenshow, waarbij de bezoekers zelf de jury vormen. Er wordt nog veel meer moois tentoongesteld: er zijn sieraden- en zilvershows en smeeddemonstraties.

Wat is er nog meer te doen met Pinksteren? Bekijk hier alle activiteiten en tips voor een uitstapje tijdens het Pinksterweekend.

Smeed een sieraad

Taxateurs zitten klaar om meegebrachte zilveren voorwerpen met een deskundig oog te bekijken. Het blijft niet alleen bij toekijken. Voor kinderen zijn er op de Zilverdag allerlei zilver-gerelateerde activiteiten te doen. Ga ook zelf aan de slag bij de Nationale Smeedwedstrijd: wie smeed de langste zilveren draad? De winnaar krijgt een zilveren sieraad cadeau! Het Zilvermuseum is ook open en gratis toegankelijk.

Praktische informatieNationale Zilverdag in Schoonhoven, maandag 25 mei van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Laatst gewijzigd: 2015-05-22 13:59:58 · Gepubliceerd: 2014-06-06 18:10:00 - 914