Festival Classique: klassiek zonder leeftijdsgrens

Festival Classique 2014 in Den Haag

Festival Classique 2014 Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2014 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Van superjong tot stokoud: klassieke muziek kent geen leeftijdsgrens. Met concerten op allerlei locaties door Den Haag weet Festival Classique ieder jaar vele oren te bekoren. Muziek speelt de hoofdrol, maar het doel is ontmoeten! Tijdens een concert voor baby's, op het gezellige festivalplein of bij het beroemde Hofvijverconcert.

Klassiekers van Festival Classique

Nach van Bach, Hét Hofvijverconcert, het KinderWaterconcert: Festival Classique heeft na acht jaar een aantal echte klassiekers in huis. Het festival presenteert ieder jaar een speciale programmering, vol concerten die voor de gelegenheid samengesteld zijn. Helaas voor de vele fans is het voor de Nach van Bach dit jaar de laatste keer. Na vijf edities stoppen theatermakers Karel de Rooij en Krijn van Driel met maken van deze verrassende voorstelling. Het publiek van het inmiddels uitverkochte concert weet van te voren niet wat hen te wachten staat, alleen dat het een avond wordt vol theater en muziek van Bach.

Hofvijverconcert

Hét Hofvijverconcert brengt op 20 en 21 juni een eerbetoon aan de kunstwerken van het Mauritshuis. Het Koninklijk kabinet van schilderijen opent op 27 juni na een grondige restauratie van twee jaar. Nederlandse acteur en toneelregisseur Jaap Spijkers gebruikte de schilderijen als inspiratie voor het Hofvijverconcert. Dans, toneel, beeldende kunst en klassieke muziek komen hierin samen. Omdat het concert zo populair is krijgt het publiek dit jaar voor het eerst vier keer de kans om het Hofvijverconcert te bezoeken.

Families en kinderen

Op het gezellige Festivalplein kletst iedereen nog eens na over het bezochte concert. Voor de kinderen zijn er op zondag 21 juni inloopworkshops. En natuurlijk klinkt er steeds muziek! Van de Gypsy Academy of De Règâhs, een Haagse flamencogroep.

Zelfs voor allerkleinsten heeft Festival Classique een eigen concert. Van baby's van 6 maanden oud tot peuters en kleuters. Allemaal maken ze op speelse wijze kennis met geluiden en klanken.

Laatst gewijzigd: 2014-06-17 08:51:09 · Gepubliceerd: 2014-06-16 13:45:38 - 393