1

Dagje uit dit weekend!

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 19 juni 2014 Toerisme Genieten van de zomer, dat kan dit weekend met volle teugen. Op de Parade in Rotterdam, tijdens een rondje in de draaimolen. Of bij de stoere mannen en vrouwen van de Koninklijke Luchtmacht, die hun spierballen laten zien tijdens de Luchtmachtdagen. En in Schiedam nodigt een smakelijke jenever uit tot ontspannen op het Jeneverfestival. Fijn weekend allemaal!

Luchtmachtdagen 2014

GILZE-RIJEN - De Koninklijke Luchtmacht laat dit weekend zijn spierballen zien tijdens de jaarlijkse Luchtmachtdagen. Op Vliegbasis Gilze-Rijen scheren op zaterdag en zondag de indrukwekkendste vliegtuigen over. De oeh's en aah's ontvallen gegarandeerd aan iedere bezoeker. De vliegtuigen en helikopters die mee doen aan de vliegtuigshows komen uit twaalf verschillende landen. Extra spannend dit jaar is Operatie Luchtsteun, een beleving waarin deelnemers ervaren hoe het is om 's nachts op volle zee een drenkeling te redden. Voor meer spanning is er een hindernisbaan, een klimtoren en een speurtocht over het terrein.

Luchtmachtdagen 2014.
20 en 21 juni 2014.
Toegang: gratis.

De Parade is begonnen!

ROTTERDAM - Voor de 24e keer pakt het reizende theaterfestival De Parade haar bontgekleurde tenten op om een zomer lang te vermaken en te verbazen. Donderdag 19 juni begint het feestje in het Rotterdamse Museumpark. Struin langs de vele restaurantjes, ga voor een rondje in de draaimolen en stop voor één van de vele voorstellingen. Op het programma staat bijvoorbeeld een explosieve dansperformance op Aziatische dancemuziek. En een moment om even stil te staan bij Holland redt Syrië van Syrious Angels.

De Parade Rotterdam.
Van 19 juni tot en met 29 juni in Rotterdam.
Toegang: de prijzen van de voorstellingen variëren van € 2,- tot € 10,-.

De mooiste grachtentuinen van Amsterdam

AMSTERDAM - De statige grachtenpanden vormen het trotse gezicht van Amsterdam. Maar wat veel mensen niet vermoeden, is dat er achter de statige gevels nog veel meer schoonheid schuilgaat. Tegelijk met de grachtenpanden, gebouwd voor de rijkelui, werden er prachtige tuinen aangelegd. Om heerlijk in te zitten of rond te wandelen. En voor het praktische doeleinden zoals de was drogen op de bleek en het verbouwen van groente en fruit. De meesten tuinen zijn nog intact en dit weekend open voor het publiek! Bewonder de uitgestrekte tuinen met de fonteinen, beelden en paadjes tussen bloeiende planten tijdens de Open Tuinendagen in Amsterdam. Een lust voor het oog!

Open Tuinendagen in Amsterdam.
21 en 22 juni 2014.
Toegang: € 15,- voor een passe-partout om alle tuinen te bekijken.

Beleef Jenever

SCHIEDAM - 's Avonds voor het slapengaan gaat een glaasje jenever er wel in! Tenminste, onder de wat oudere bevolking van de Nederland. Maar wist je dat ook hele lekkere cocktails kunt maken met dit 'ouderwetse' drankje? Op het Jeneverfestival in Schiedam mag iedereen van jenever proeven! Op de binnenplaats van het Jenevermuseum zijn bovendien demonstraties te zien en strijden cocktailbars om de titel lekkerste cocktail. Met jenever natuurlijk! Rond het museum struint het publiek over een culinaire markt, terwijl live-muziek klinkt.

Jeneverfestival in Schiedam.
21 en 22 juni 2014.
Toegang: gratis.

Festival Classique

DEN HAAG - Van superjong tot stokoud: klassieke muziek kent geen leeftijdsgrens. Met concerten op allerlei locaties door Den Haag weet Festival Classique ieder jaar vele oren te bekoren. Muziek speelt de hoofdrol, maar het doel is ontmoeten! Dit weekend kan dat tijdens een concert voor baby's, op het gezellige festivalplein of bij het beroemde Hofvijverconcert. Voor het eerst staat dit bekende concert vier keer op het programma, dus zorg ervoor dat je het ook meemaakt!

Festival Classique 2014.
Van 18 tot en met 22 juni.
Toegang: prijzen verschillen per concert of voorstelling.

Laatst gewijzigd: 2014-06-20 15:31:04 · Gepubliceerd: 19 juni 2014 - 1363