Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  
Redactioneel door
Foto 1. Het wordt een zomers weekend! Ga lekker naar buiten, bijvoorbeeld met een gids naar archeologische locaties. Foto: Farm & Country Fair © Henk van Raaij

De leukste activiteiten op 25 en 26 juni

23 juni 2022 Toerisme Landelijk Bijna weekend! Heb je al plannen gemaakt? Er staan, verspreid door het hele land, in ieder geval genoeg toffe activiteiten op de agenda. Ontdek het landleven in de Achterhoek, spot Limburgse kriebelbeestjes of bezoek de Zeehavens Amsterdam of een zorgboerderij tijdens een exclusief kijkje achter de schermen. Bekijk ter inspiratie de leukste activiteiten op 25 en 26 juni in de Weekend Top 5.

Ontdek het landleven op de Farm & Country Fair

Aalten, Gelderland Vier het landleven tijdens het 25-jarig jubileum van de Farm & Country Fair! In het Achterhoekse Aalten struin je drie dagen lang rond tussen talloze kraampjes vol bijzondere producten. Scoor op het Wolplein allerlei breigaren en handgemaakte kleding en probeer zelf een spinnewiel uit. Ook is er een compleet plein ingericht met als thema de Tweede Wereldoorlog. Hier loop je onder andere door een nagemaakt loopgraaf en bekijk je originele legervoertuigen. Maar bij het landleven horen natuurlijk ook dieren! Die vind je in de verschillende dierendorpen. Wat is het verschil tussen de verschillende koeien-, schapen- en hondenrassen? Ook aan de kleintjes is gedacht. Metsel je eigen muurtje of ga aan de slag met grote én kleine Lego-blokken. En durf je een roofvogel op je arm te laten landen? Bezoek de Fair van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni.

Foto 2. Bekijk kunst en educatieve shows in Aalten. Foto: Farm & Country Fair © Henk van Raaij

Op onderzoek uit in de Zeehavens Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland Wist je dat de havens van Amsterdam, IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad samen de vierde haven van Europa vormen? Tijdens een gloednieuw evenement van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni ben je van harte welkom op de Zeehavendagen Amsterdam. Maak kennis met de fascinerende plek die Zeehavens Amsterdam is. Ontdek wat er in en rondom de haven allemaal gebeurt. Wat doen de 70.000 mensen die hier werken precies? Volg een van de gratis rondleidingen, workshops en demonstraties voor een gaaf kijkje in de keuken. Bezoek de grootste zeesluis ter wereld, neus rond op een patrouilleschip van de Port of Amsterdam en in het Nautisch Coördinatie Centrum of ga op Havensafari. Boek ook een (betaalde) rondvaart en bekijk het gebied vanaf het water. Check snel het overzicht van alle activiteiten.

Foto 3. Dit weekend ben je van harte welkom in de Zeehavens Amsterdam. Foto: Zeehavendagen Amsterdam

Kriebelbeestjesdag in GaiaZOO

Kerkrade, Limburg In de dierentuin zie je natuurlijk allerlei exotische dieren van over de hele wereld, maar ook in ons eigen Nederland leven heel veel verschillende diersoorten. Ze zijn niet allemaal even groot, maar daardoor zeker niet minder interessant! Tijdens de Kriebelbeestjesdag in GaiaZOO op zondag 26 juni maak je kennis met alles wat leeft in én buiten de verblijven van het park. Met dit evenement vraagt het dierenpark aandacht voor het behoud van de biodiversiteit in haar 'Limburgse achtertuin'. Vis op waterbeestjes, ga op Insecten Inspectie of spot verschillende soorten spinnen tijdens de Spinnen Safari. En hoewel de kriebelbeestjes meestal best klein zijn, kun je ze ook van héél dichtbij bekijken met een microscoop. Ook leuk: ga op pad met een speciaal uitgezette speurtocht!

Foto 4. Spot kriebelbeestjes in GaiaZOO. Foto: GaiaZOO

Paardenkracht op Paleis Het Loo

Apeldoorn, Gelderland Op Paleis Het Loo staat dit weekend alles in het teken van paardenkracht. In de meest letterlijke zin van het woord. Tijdens Koninklijke Paardenkracht op zaterdag 25 en zondag 26 juni staat alles in het teken van de hoefdieren die zo'n belangrijke rol spelen in het leven van de Oranjes. Zo zie je tijdens dit evenement de hoefsmid van het Koninklijk Staldepartement live aan het werk en bekijk je de rondrijdende rijtuigen van het Koninklijk Huis. Maar behalve heel veel dingen om te zien, zijn er ook heel veel toffe activiteiten waar je zelf aan mee mag doen. Maak een prachtige paardenvlecht en kom erachter wat je eigen paarkracht is op het speciale parcours. Maak daarnaast een rondje langs de verschillende vertelpodia in de tuinen.

Open dag op de zorgboerderij

Landelijk – Stap op zaterdag 25 juni eens binnen op een zorgboerderij tijdens de landelijke Open dag op de zorgboerderij. Van Groningen tot Limburg en van Gelderland tot Noord-Holland, door het hele land doen instellingen mee. Je krijgt een schitterend inkijkje in het werk op de zorgboerderij én je komt erachter welke mensen precies baat hebben bij zorglandbouw. Doe mee met activiteiten en bemachtig bij de vele kraampjes iets lekkers of toffe spulletjes voor thuis. Ook voor kinderen is op de meeste deelnemende locaties van alles te doen. Kijk snel op de website van de Federatie Landbouw en Zorg welke boerderij in je buurt meedoet. Let op: de meeste zorgboerderijen openen hun deuren aanstaande zaterdag, maar er zijn er ook een aantal die de open dag op een andere dag houden.

Foto 5. Bezoek dit weekend de Opendag op de zorgboerderij. Foto: Zorgboerderij Hardel Hoeve

Meer ideeën voor dit weekend

  • De Waarbeek: attractiepark voor de hele familie;
  • Bekijk de kleding van de toekomst in een gratis expositie over compostkleding;
  • Eropuit met korting? Bekijk de beste aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets;
  • Check onze UITagenda voor nog meer toffe uitstapjes;
  • Vind een uitstapje in je eigen buurt.
  • Foto 6. Ontdek het landleven tijdens de Farm & Country Fair. Foto: Farm & Country Fair © Henk van Raaij

    Laatst gewijzigd: 2022-06-22 10:02:36 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 519934