Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 4 en 5 februari

Wat is er te doen? Tips van de redactie   Redactioneel door
Foto 1. Kom alles te weten over een kunstwerk tijdens een gesprek met de kunstenaar. Foto: Art Eindhoven © Stephanie Lechner

2 februari 2023 Toerisme Landelijk Begin de maand februari goed met een fikse portie cultuur! Er openen dit weekend namelijk veel verschillende tentoonstellingen. Bezoek de expositie over Rembrandt & tijdgenoten in de Hermitage of geniet van foto's van beroemdheden uit de jaren '60 en '70 in Fotomuseum aan het Vrijthof. Uiteraard is er ook genoeg te doen als je niet zo'n fan bent van musea. Check de leukste activiteiten en evenementen op 4 en 5 februari in onze Weekend Top 5.

Primeur! Deze tentoonstellingen starten zaterdag

 • Amsterdam, Noord-Holland Ze zijn weer even terug in Nederland: de schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten uit privécollectie The Leiden Collection. Schilderijen van Hollandse meesters die al decennia lang niet in ons land te zien waren, maar nu samen een beeld geven van Rembrandts werk én zijn invloed op andere schilders.
 • Maastricht, Limburg Tot en met 10 september 2023 bezoek je Famous van Terry O'Neill, in Fotomuseum aan het Vrijthof. In deze tentoonstelling bewonder je foto's van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren '60 en '70. Geniet van The Rolling Stones in hun beginjaren of portretten van Frank Sinatra of Brigitte Bardot.
 • Rotterdam, Zuid-Holland Screen, Screen on my Phone, Who’s the Fairest of Them All? bezoek je tot en met 9 april 2023 in Garage Rotterdam. De expositie laat je nadenken over de relatie tussen je eigen ontwikkeling en digitale technologieën. Wie zou je zijn zonder je telefoon?
 • Rotterdam, Zuid-Holland SIBERIAN EXILES: Baltische getuigenissen van Sovjetonderdrukking van fotograaf Claudia Heinermann bezoek je tot en met 21 mei in het Nederlands Fotomuseum. De expositie geeft je een eerlijk beeld over de de bezetting van de Baltische staten tussen 1940 en 1991. De massale deportaties, executies en arrestaties zijn nauwelijks bekend, maar hebben trauma's en littekens achtergelaten bij de bevolking. Ooggetuigen vertellen hun verhaal.

Foto 2. Bewonder schilderijen uit de zeventiende eeuw tijdens de tentoonstelling Rembrandt & tijdgenoten. Foto: Hermitage Amsterdam © The Leiden Collection
 • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
 • Smikkelen in Den Helder

  Den Helder, Noord-Holland Ontdek de culinaire kant van Den Helder tijdens de Amusetour op 5 februari. Tijdens deze tour wandel je een route langs zes verschillende restaurants waar je heerlijke amuses met bijpassende wijntjes voorgeschoteld krijgt. De tour is ideaal om op een leuke én smaakvolle manier de stad te verkennen. En een leuke extra is de gratis rondleiding op Lichtschip Texel. Stap terug in de tijd en kom alles te weten over de geschiedenis en de diensttijd van dit oudste lichtschip van Nederland. Het schip ligt in Museumhaven Willemsoord en sluit dus naadloos aan op de tour.

  Weekend vol kunst

  Eindhoven, Noord-Brabant Aankomend weekend halen kunstliefhebbers hun hart op bij Art Eindhoven. Honderden kunstwerken versieren de muren van het industriële Klokgebouw. Het niveau van de werken ligt hoog omdat ze allemaal getoetst zijn door een professionele vakjury. Geniet onder andere van abstracte schilderijen, realistische standbeelden en glazen sieraden. Maak een praatje met de kunstenaar en kom alles te weten over het tentoongestelde werk. En zie je een schilderij of een beeld dat perfect bij je interieur past? Kopen kan! Direct bij de kunstenaar, zonder dat je commissie of opslag betaald.

  Foto 3. Geniet van honderden kunstwerken tijdens Art Eindhoven 2023. Foto: Art Eindhoven © Stephanie Lechner

  Wie maakt de langste trein?

  Sneek, Friesland Op 4 en 5 februari staat de allereerste Kleine Houten Treinen Competitie op de planning. Kinderen tot en met zeven jaar gaan de strijd met elkaar aan in het Modelspoor Museum. Het is de kunst om een zo lang mogelijke trein te maken zonder dat hij onderweg wagentjes verliest. Natuurlijk moet de trein ook op de rails blijven! Durf jij het aan? Kom dan aankomend weekend naar Sneek en maak kans op een mooie doos met houten treinen! Dat is de moeite wel waard. Deelname is mogelijk met een geldig toegangsbewijs.

  Ademloos luisteren in een kasteel

  Muiden, Noord-Holland Het laatste weekend van de Nationale Voorleesdagen is aangebroken, dus geniet nog snel van de resterende activiteiten. Muiderslot organiseert bijvoorbeeld op 4 februari Voorleesdagen. Combineer een bezoek aan het slot met een heerlijk uurtje luisteren naar verhalen in de slotkapel. Wat voor een verhalen het zijn, is nog een verrassing, maar genieten wordt het zeker! De Voorleesdagen in het Muiderslot zijn vooral geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar en toegang is inbegrepen bij de entreeprijs.

  Foto 4. Laat je voorlezen in een kasteel! Foto: Muiderslot

  Meer ideeën voor dit weekend

  Foto 5. Bewonder beroemdheden zoals Frank Sinatra tijdens de tentoonstelling Famous. © Iconic Images & Terry O'Neill

  Laatst gewijzigd: 2023-02-02 11:51:55 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 602892