Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 8 en 9 mei

6 mei 2021 Toerisme Landelijk Ontspannen met nieuwe muziek, iets leuks ondernemen met de kinderen of een nieuwe stad ontdekken. Er is van alles te doen op 8 en 9 mei! Voor wie nog geen plannen heeft voor komend weekend is de Weekend Top 5 gevuld met de leukste evenementen en activiteiten. Maak er een mooi weekend van!

Foto 1. Ga dit weekend lekker naar buiten met de kinderen! Foto: DagjeWeg.NL

Zandkunstenaars aan het werk

ZANDVOORT - Knappe zandkunstenaars toveren bergen zand om tot de mooiste zandsculpturen! Voor de tiende en laatste keer is Zandvoort het toneel van het EK Zandsculpturen en strijden zes deelnemers om het kampioenschap. Ondanks de huidige beperkingen gaat het kampioenschap dit jaar gelukkig wel door, met uitsluitend deelnemers die in Nederland wonen. Benieuwd wat voor kunstwerken ze van zand weten te maken? Iedereen kan de kunstenaars van 3 tot en met 9 mei aan het werk zien op verschillende plekken in Zandvoort. Het thema van dit jaar is Ode aan het landschap; op 9 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Leuk: de zandsculpturen blijven zeker tot augustus te zien in Zandvoort en met de zandsculpturenroute kom je ze allemaal tegen.

Geef een dagje uit cadeau met de digitale cadeaukaart van DagjeWeg.NL Tickets!

Online muziekfestival Rewire

ONLINE - Voor wie niet van mainstream muziek houdt is het muziekfestival Rewire een verademing. Tijdens de online editie van dit Haagse festival van 6 tot en met 9 mei staat de programmering bomvol avontuurlijke muziek; van hedendaagse elektronische muziek en new jazz tot experimentele pop en sound art. Het hele programma is dit jaar online te volgen. De artiesten beperken zich niet tot alleen muziek, maar experimenteren met dans, video en andere disciplines. En dat levert verrassende acts op! In Rewire Daily licht film- en muziekcriticus Hugo de Emmerzael de acts op het programma van die dag toe. En dan is het aan de luisteraar om de keuze te maken uit het uitgebreide programma. Enjoy!

Naar buiten met de kinderen

LANDELIJK - Na de regenachtige dagen van de afgelopen week kan een extra portie buitenlucht dit weekend geen kwaad. Neem de kinderen mee de natuur in om te spelen en hun fantasie aan het werk te zetten. Geen idee waar je ze mee naar toe moet nemen? We hebben een mooi overzicht gemaakt met speelplekken en routes in de natuur. Helemaal kidsproof! Kies voor een uitdagende natuurspeeltuin, ga op zoek naar kabouters of verken een onbekend stadspark. Hier vind je de leukste uitjes in de natuur met kinderen.

Spannende Escape Tour door de stad

LANDELIJK - Al ken je de stad op je duimpje, tijdens een Escape Tour blijkt er toch van alles verborgen binnen de stadsmuren. Een mysterie ontrafelt zich en het is aan jullie om de aanwijzingen zo snel mogelijk op te volgen. Weten jullie de uitgang van de stad binnen de tijd te vinden en de Escape Tour te volbrengen? Kies welke stad je het leukst lijkt en boek één game per team. De aanbevolen grootte voor een team is maximaal 4 personen, zodat iedereen actief mee kan doen. Ga in Amsterdam op pad met Rembrandt, help smokkelaars ontsnappen in Harderwijk of sla op de vlucht voor Willem V! In iedere stad wacht een nieuw avontuur...

Bestel tickets voor een Escape Tour met € 5,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Circus in de stad

ROTTERDAM - Ook deze vreemde tijden zijn niet te gek voor het circus! Met een online programma, talloze workshops en een circusspeelplaats maakt het Circusstad Festival er een feest van in de meivakantie. Leren jongleren of mee doen aan een workshop acrodans? Er zijn voor dit weekend nog plekken beschikbaar, dus doe mee! Op de circusspeelplaats bij Circus Rotjeknor en op het Deliplein op Katendrecht kunnen kinderen koorddansen, eenwielfietsen, ballopen en nog veel meer. De docenten van Circus Rotjeknor zijn aanwezig om de veiligheid te bewaken. En ze geven tips en tricks voor het beste optreden! Niet in de buurt van Rotterdam? Doe dan mee aan een van de online activiteiten, zoals de circusspeurtocht door Rotterdam met kegeljongleur Rob van Heijst. Een online circusact waarvoor je aan het beeldscherm gekluisterd zit.

Meer ideeën voor dit weekend

Foto 2. Jongleren, koorddansen en eenwielfietsen tijdens het Circusstad Festival in Rotterdam. Foto: Salih Kilic
Foto 3. Kijk toe hoe zandkunstenaars de mooiste zandsculpturen tevoorschijn toveren in Zandvoort. Foto: Zandacademie

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-05 09:05:57 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 389058