Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 23 en 24 januari

21 januari 2021 Toerisme Landelijk Ook dit weekend is er genoeg te doen! Doe een online pubquiz met het hele gezin of trap jezelf door de natuur op één van de mooie mountainbikeroutes die ons land rijk is. En woon je in de buurt van Leiden? Maak dan een schitterende poëtische stadswandeling. Bekijk de Weekend Top 5 voor de leukste (thuis)activiteiten op 23 en 24 januari.

Foto 1. Bekijk indrukwekkende zeefdrukposters die Willem van Kolvoort maakte voor poppodium Vera in Groningen. Nu te zien via de online 360 graden-tour van het Groninger Museum. Foto: Groninger Museum

Virtuele tour langs bijzondere concertposters

GRONINGEN - Nu musea tijdelijk gesloten blijven, zoekt cultureel Nederland naar nieuwe en creatieve manieren om haar bijzondere collecties aan het publiek te laten zien. Zo ook het Groninger Museum. Aan de bestaande 360 graden tour, voegt het museum nu de tijdelijke expositie 'Willem van Kolvoort - Posters voor Vera' toe. Poppodium Vera is een begrip in Groningen. Naast het aantrekken van internationale topartiesten, staat de concerthal ook bekend om zijn opvallende zeefdrukposters, vaak in de vorm van grappige dierfiguren. Willem van Kolvoort, van de Vera Art Division, is al hier al ruim dertig jaar verantwoordelijk voor deze blikvangers en selecteerde 36 posters die hem dierbaar zijn. Voor de echte Vera-sfeer, voegde Van Kolvoort daarbij ook passende muziek toe van bands die ooit optraden in de poptempel.

Bekijk wat je in je eigen omgeving allemaal kunt doen met Dagje weg in de buurt.

Ontdek de wereld van fotografie

AMSTERDAM - In Foam Fotografiemuseum in Amsterdam maak je kennis met alle facetten van fotografie. Met FoamAtHome biedt het museum ook tijdens de lockdownperiode een inkijkje in de wondere wereld van fotografie. Op een speciaal ingerichte pagina op de website vind je onder andere Q&A's met kunstenaars, online tours door de curator en andere interessante interviews die je voorzien van interessante achtergrondinformatie. Ook het stimuleren en ontdekken van jong fotografietalent gaat online gewoon door onder de naam Foam Talent 2020. Bekijk het werk van negentien talentvolle fotografen, maak kennis met de kunstenaars door middel van interviews en luister naar boeiende podcasts.

Wandeling langs muurgedichten in Leiden

LEIDEN - Als liefhebber van poëzie zit je goed in Leiden. Maak dit weekend een heerlijke stadswandeling in de historische Zuid-Hollandse stad en bewonder 120 muurgedichten, verspreid door het centrum én daarbuiten. Het is onmogelijk om ze in één weekend allemaal te bezichtigen en daarom is er een speciale website met acht stadswandelingen en fietstochten. Kies een tour of onderwerp dat je aanspreekt en haal een frisse neus. Kom je niet uit de buurt van Leiden? Geen zorgen! Via de website zijn alle gedichten te lezen én te beluisteren. Laat het op je inwerken en laat je opslokken door schitterende poëzie uit alle windstreken.

Pubquiz voor het hele gezin

ONLINE - Pubquizzen zijn populair. Het is de plek waar je al je algemene kunt testen én waar je eindelijk ook eens iets hebt aan alle nutteloze informatie die je in de loop der hebt opgeslagen. Euforische ik-weet-'m en frustrerende oh ja-momentjes wisselen elkaar in rap tempo af. Hoe leuk is het dan om je hersens te kraken met het hele gezin? De Nieuwe Bibliotheek en Stichting Ouder en Kind organiseren daarom op zaterdag 23 januari van 15:00 uur tot ongeveer 16:30 uur de 'Online Familie Pubquiz'. Stel een team samen van maximaal vijf deelnemers en meld je aan voor €3,50. Voor de winnaars is er een mooie prijs te winnen: een workshop 'Action Painting' met het hele gezin.

Spring op de mountainbike

LANDELIJK - Ook thrillseekers en sportievelingen hoeven zich dit weekend niet te vervelen. Overal in Nederland liggen namelijk schitterende mountainbikeroutes. Het zijn er meer dan tweehonderd, dus ook in je eigen buurt trek je eropuit voor een heerlijke work-out in de buitenlucht. Cross door prachtige bossen en over steile duinen. Wil je weten waar in de buurt je de mooiste routes vindt? Spring op de fiets en trap alle energie uit je lijf. Lees dan snel het artikel met tips voor de mooiste mountainbikeroutes in ons land.

Meer ideeën voor dit weekend

Foto 2. Crossen door de bossen op de mountainbike. Dat gaat het fijnst op een mountainbikeroute waar je niet constant wandelaars tegenkomt, maar wel uitdagende bochten en obstakels. Foto: Adrián Gómez - Millán Díaz via Pixabay

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-20 14:47:06 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 359895