Zeil binnen in Harlingen

The Tall Ships Races Harlingen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Klein havenstadje startpunt Tall Ships Races 2014

3 juli 2014 Toerisme Harlingen, Friesland Een ware Armada overspoelt het kleine Harlingen. Uit vijftien verschillende landen varen in totaal 65 Tall Ships de haven binnen voor de start van de jaarlijkse Tall Ships Races. Het is de eerste keer dat de race start in een Nederlandse haven. Aan Harlingen de eer om er een echt spektakel van te maken!

Met hun authentieke uiterlijk en de imposante wapperende zeilen maken tallships overal indruk. Ook in het kleine Friese stadje Harlingen, waar op 3 juli ruim 65 exemplaren binnen varen. Het publiek kan hier tijdens de The Tall Ships Races gratis genieten van het binnenvaren van de tallships, de muziek van onder andere shantykoren en allerlei activiteiten. Op zondag 6 juli varen de schepen weer uit in een Sail Out Parade, om op 7 juli aan de start te staan van de Tall Ships Races 2014. Na Harlingen varen de schepen door naar de havens van Frederikstad en Bergen in Noorwegen en Esbjerg in Denemarken. Aan boord van de schepen zitten ruim 1.500 jonge mensen tussen de 15 en 25 jaar, allemaal trainees.

Wat zijn tallships?

Een tallship is een groot zeewaardig zeilschip, waar voornamelijk jonge mensen in opleiding mee varen. Sinds de 20e eeuw bestaan er zogenaamde tallship races. Deze evenementen zijn zo populair dat de schepen hiervoor steeds vaker uitnodigingen ontvangen. Bekende tall ship evenementen zijn Sail Amsterdam, DelfSail en Sail Den Helder.

Nautisch feestje in Harlingen

Vrijdag en zaterdag zijn alle schepen open voor nieuwsgierige ogen. En wie na een bezoekje aan boord meteen het zeemansbloed voelt bruisen kan een tochtje boeken op een zeil- of motorschip. Geen zeebenen? Blijf dan op de kade en geniet van de muziek en alle activiteiten.

Laatst gewijzigd: 2014-07-03 16:02:29 · Gepubliceerd: 2014-07-03 11:23:09 - 457