Op zoek naar de leukste winkeltjes van Westfriesland

Ontdek de Westfriese Winkeltjesroute |  
Reportage door
Foto 1. Ontdek de Westfriese Winkeltjesroute!

Ontdek de Westfriese Winkeltjesroute in de zomervakantie

10 juli 2014 Toerisme Van de winkel waar Ron Blaauw zijn speciale vlees inkoopt tot verkooppunt voor ambachtelijk bereide yoghurt en jam. Dwars door Westfriesland slingert zich een route langs schattige winkeltjes in pittoreske dorpen. De redactie van DagjeWeg.NL stapte in de auto om drie winkeltjes van de Westfriese Winkeltjesroute te bezoeken, maar de route is ook per fiets goed te doen.

BENNINGBROEK - "Heb je ooit Wagyu-vlees op? Het is het lekkerste, meest malse vlees wat er is. En kruiden zijn totaal overbodig!" Vol passie vertelt Wendy Vlaar over boerenbedrijf Het Koeienhuis. Elf jaar geleden begonnen zij en haar man met het fokken van Wagyu-vee. Inmiddels is Het Koeienhuis de één na grootste Wagyu-boerderij van Europa en doet zelfs Ron Blaauw zijn vleesinkopen bij hen. In het winkeltje koop je heerlijk Wagyu-vlees, verderop dartelen de runderen vrolijk rond. "We verzorgen tegenwoordig ook rondleidingen in combinatie met proeverijen", vervolgt Wendy. "Vaak krijgen we erg enthousiaste reacties. Zo leuk!"

De redactie van DagjeWeg.NL werd getipt over de Westfriese Winkeltjesroute. Heb je ook een mooite uittip? Deel h'm met de redactie!

SIJBEKARSPEL - Een voorbijganger snuffelt rond in het winkeltje en steekt vriendelijk zijn hand op. Kinderen leven zich uit op de trampoline, picknicktafels bieden uitkomst voor de vermoeide voorbijganger. Op de voormalige deel van boerderijwinkel De Beukenhof bevindt zich, afgeschermd door een strowand, een toilet en een keukentje. De dorstige passant lest hier zijn dorst met koffie, thee of fris voor € 1,20 en vult zijn buikje met overheerlijke aardbeien. Een bordje doet dienst als kassa. In de wijde omtrek is geen medewerker te bekennen. Boerderijwinkel De Beukenhof is een toonbeeld van goed vertrouwen.

BENNINGBROEK - 'Het eten van aardbeien moet een beleving zijn voor alle zintuigen'. De aardbeien van kwekerij Vriend Aardbei overtreffen hun eigen slogan. Vanuit de volle grond gaan de aardbeien rechtstreeks het buikje in, ter versterking van de innerlijke mens. De Westfriese winkeltjesroute fiets je met gemak driemaal rond! En in het schattige 'cadeauboetje' vind je leuke en lekkere cadeaupakketten voor de thuisblijvers.

Ontdek alle winkeltjes van de Westfriese Winkeltjesroute of geniet van een ander dagje uit in Noord-Holland!
Foto 2. Ontdek de Westfriese Winkeltjesroute!
Foto 3. Door heel Westfriesland zijn schattige winkeltjes verborgen.
Foto 4. Ben je ook een dagje uit? Maak een #dwelfie en deel h'm op Facebook!

Laatst gewijzigd: 2014-07-16 10:02:40 · Gepubliceerd: 2014-07-07 23:02:31 - 598