Op kraamvisite bij de giraf, olifant of cheetah?

Babygeluk in de dierentuinen

Dierentuinen Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2014 Natuur De roze en blauwe wolken laten zich niet verjagen boven de Nederlandse dierentuinen. De één na de ander kondigt weer een nieuwe geboorte aan. Tijgertjes, uilskuikens, cheeta's, een olifantje en twee girafjes: reden tot een feestje. En een bezoekje natuurlijk! Welke spruit wil jij bewonderen?

In Diergaarde Blijdorp wandelt het resultaat van een paar succesvolle broedpogingen rond. In het woestijngebied van Oceanium laten drie uilskuikens zich zien. De kleine konijnuiltjes zijn geboren in een hol onder de grond. Ondertussen wordt er bij de pinguïns nog volop gebroed. Bij de ezelspinguïns lopen twee kleintjes rond en is het wachten op het uitkomen van een aantal eieren. Ook de koningspinguïns doen hun best voor het nageslacht.

Giraffe in GaiaZOO

Op 20 juni waren bezoekers getuige hoe een giraffe ter wereld kwam in GaiaZOO. De kleine werd op klaarlichte dag geboren. Dit is bijzonder, want de meeste geboorte vinden 's ochtends vroeg of in de avond plaats. De kleine heet Sinya. Een maand eerder werd giraffe Philani geboren: het is dus dubbel feest!

Cheetazesling in Burgers' Zoo

In Burgers' Zoo zijn alle ogen gericht op de zes cheeta's die eind mei het levenslicht zagen. Een bijzondere gebeurtenis, want normaal gesproken krijgt een cheeta maar twee tot vijf jongen in één worp. Tot nu toe groeien alle zes kleintjes goed en verblijven ze nog in alle rust bij hun moeder achter de schermen. Hopelijk kunnen we ze snel buiten bewonderen!

Olifantje in Dierenpark Emmen

Het pasgeboren olifantje van Dierenpark Emmen is het zonnetje in huis. De kleine draagt de naam Ravi, wat 'zon' betekent. Het olifantje, wat op 20 juli ter wereld kwam, loopt al buiten bij de rest van de olifantenkudde. Op dezelfde dag was het ook feest bij de giraffes. Hier werd onverwachts een kleintje geboren. Het kleine girafje heet Vayen.

Tijgertjes in DierenPark Amersfoort

Eind juni verwelkomde DierenPark Amersfoort drie tijgerwelpjes. De twee broertjes en hun zusje maken het goed en zijn elke dag te bewonderen op de Welpcam!

Laatst gewijzigd: 2014-07-24 12:51:28 · Gepubliceerd: 2014-07-21 12:40:57 - 546