1

Lik je vingers af bij het Festival der Zoete Verleidingen

De keuken thuis is niet meer veilig na een bezoek aan dit zoete festival

Festival der Zoete Verleidingen Nieuws door

archief oud artikel 7 augustus 2014 Toerisme Sleen, Drenthe Hoe zoeter, hoe beter. Dat is het motto tijdens het Festival der Zoete Verleidingen in het Drentse Sleen. Bezoekers van dit smakelijke festival likken zich de vingers af bij de kraampjes vol taarten, honing en eetbare bloemen. Genoeg inspiratie om thuis de keuken weer eens te bestormen!

Lekkerbekken en koekenbakkers haasten zich dit weekend naar het Drentse Sleen voor het Festival der Zoete Verleidingen. En deze verleidingen hoef je niet te weerstaan! Dompel je onder in zoetigheid al struinend langs de meer dan zestig verschillende stands. Taarten, bakbenodigheden, serviezen, koffie- en theesoorten en eetbare bloemen vullen de tafels. Tussendoor kunnen gasten toe kijken bij diverse demonstraties en workshops. En de echte bakkers hebben zich natuurlijk al lang opgegeven voor de bakwedstrijd!

Bakwedstrijd

Onder toeziend oog van het publiek en een echte jury creëren de deelnemers hun allerlekkerste taart. Wat telt is de smaak. Wie toekijkt krijgt vanzelf trek! Dat komt goed uit, want na de wedstrijd kan iedereen een taartpunt kopen en daarmee bijdragen aan een goed doel.

Activiteiten en demonstraties. Ook voor kinderen!

Behalve kijken en proeven kunnen bezoekers van het Festival der Zoete Verleidingen ook deelnemen aan een proeverij of workshop. Leer echt te proeven of ga ontspannen koekjes versieren. Op donderdag en vrijdag kan iedereen de hele dag aanschuiven bij Kitchen Aid demonstraties. Voor kinderen is er een uitgebreid programma: van een familievoorstelling met Pippi Langkous tot brownies bakken en pottenbakken.

Laatst gewijzigd: 2014-08-07 21:08:20 · Gepubliceerd: 7 augustus 2014 - 314