Vier een kleurrijk weekend in de tuin

Kleurrijke borders in Friesland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek de Zonnige Tuin van Ton in Friesland

16 augustus 2014 Natuur Faan, Friesland Kunstschilder Ton ter Linden schildert met levend materiaal: hij bouwt de borders in zijn tuin hoog op! Kom genieten van deze bijzondere tuin, midden in het Friese landschap. Tijdens het op één na laatste Open Tuinweekenden staan de kleurrijke borders in de spotlights.

Schilderachtige tuin

Vanuit de siertuin van Ton ter Linden zie je de Friese horizon. En in de siertuin zelf staan dit weekend de kleurrijke borders centraal. Schilderachtige planten, rozen, bolgewassen en siergrassen, op kleur gesorteerd en op een natuurlijke manier geleid. De tuin heeft geen omheining, dus ligt open in het Friese landschap. Dat geeft het gevoel alsof de tuin in het landschap overgaat of omgekeerd.

Kleurrijke borders

De Open Tuinweekenden van kunstschilder Ton ter Linden hebben elke keer een ander thema. Van 16 tot 17 augustus is dat 'Kleurrijke borders', de specialiteit van Ter Linden. Hij schildert als het ware met levend materiaal, een lijnenspel met een mooie beweging en bijzondere kleuren. Door het gebruik van de kleur geel, wordt het geheel ook wel de Zonnige Tuin van Ton genoemd. Een feestelijke combinatie tussen geel, oranje, terracotta en rood.

Praktische informatie

De tuin is te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Het assortiment dat getoond wordt, is ook te koop. Entree tot de tuin kost 6,50 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Het entree tot de bijbehorende galerie is vrij. Parkeren is gratis. Het laatste tuinweekend is 13 en 14 september, dan staan de siergrassen en vaste planten in het middelpunt van de belangstelling. De tuin is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Trakteer jezelf op een weekendje weg in Friesland. Er is hier nog veel meer moois te zien!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-08-18 11:51:48 · Gepubliceerd: 2014-08-15 11:29:16 - 217