1

Dagje uit dit weekend

Vijf leukste tips voor komend weekend

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 28 augustus 2014 Toerisme Een buitje hier of daar mag de pret niet drukken: het is weekend! Geniet van de evenementen die de zomer nog te bieden heeft, van Maastricht tot Amersfoort. Op het Vrijthof staan de lekkerste hapjes klaar en in Rotterdam scheuren de snelle bolides over de Willemsbrug. Fijn weekend!

Groots eetfestijn: Preuvenemint

MAASTRICHT - Driftig zwaaien de zogenaamde Preuvenelappen, het enige betaalmiddel tijdens het Preuvenemint, in het rond op het Vrijthof in Maastricht. Dit weekend staan de tafels voor het grootse eetfestijn van de Maastrichtenaren weer opgesteld. Zo'n dertig restaurants en cateraars serveren samen zoveel lekkers, dat je niet weet waar je de lappen aan uit moet geven. Even een sateetje scoren of de tong strelen met een exclusief gerecht als tarbot of kreeft? Het feest op het Vrijthof is compleet met optredens van verschillende artiesten, die de hele avond duren. Het Preuvenemint krijgt dit jaar een koninklijk tintje met een bezoek van het koninklijk paar op 30 augustus.

Blijf meteen slapen bij één van deze fijne logeeradresjes in Maastricht.

City Racing Rotterdam

ROTTERDAM - Racefans, snelheidsduivels en autoliefhebbers hoeven zich niet voor de buis op te houden of het circuit te bezoeken. De Formule 1 komt naar je toe! In Rotterdam scheuren de snelste bolides door de binnenstad tijdens City Racing Rotterdam. Op zaterdag 30 augustus geeft de jonge coureur Max Verstappen een spectaculaire demonstratie in een Formule 1 wagen op de Willemsbrug. En ook motoren spelen een grote rol tijdens het evenement. Geniet gratis mee van dit schouwspel in Rotterdam.

Spoffin Amersfoort

AMERSFOORT - De binnenstad van Amersfoort is het toneel van street arts festival Spoffin. In vier dagen tijd presenteren artiesten uit binnen- en buitenland hier 220 voorstellingen. Op straten, pleinen, parken en bijzondere locaties kan publiek aanschuiven bij dansvoorstellingen of toekijken bij een grootse kleurige optocht. Voor de voorstelling geldt dat je achteraf betaalt wat je het optreden waard vond! Een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende disciplines en wereldpremières bij te wonen.

Uitmarkt in Amsterdam

AMSTERDAM - Waar kunnen we de lange winteravonden straks mee vullen? Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam presenteren alle culturele instellingen hun aanbod voor het komende seizoen. Klassieke concerten, meeslepende dansvoorstellingen en vermakelijk theater: iedereen mag er drie dagen lang gratis van genieten. En alvast een verlanglijstje maken voor de komende maanden. Jörgen Raymann opent de Uitmarkt 2014 op het I amsterdam podium op het Museumplein op vrijdagavond vanaf 21:10 uur. Edgar Burgos, Oscar Harris, Patrick Tevreden en Typhoon zorgen voor de muziek en Waylon sluit af. Na de opening komen Acda en de Munnik het podium op voor een spetterend optreden.

Historisch spektakel in Hulst

HULST - Mensen in historische kledij en het gekletter van wapens nemen het oude vestingstadje Hulst in. Dit jaar zijn de straten van deze Zeeuws-Vlaamse stad het toneel van de Nederlandse Vestingstedendagen. Een mooie gelegenheid om dit kleine ommuurde plaatsje te ontdekken. Tussen de ridderspelen, kanonniers, schutterijen en ambachtslieden door, komt overal in Hulst het verhaal van Reynaerde de vos terug. Weet jij het nog terug te vinden in alle drukte rond het historisch spektakel?

Laatst gewijzigd: 2014-08-28 22:11:10 · Gepubliceerd: 28 augustus 2014 - 442