Top 3 Romantische stedentrips

Maak een stedentrip |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van een weekendje weg in Leiden, Dordrecht of Zwolle

3 september 2014 Toerisme Er gaat niets boven Amsterdam? Zeker wel! Wie dweept met het historische hart en de singels en grachten idealiseert, mag zich verheugen op veel meer Hollandse glorie. Want wat hebben Leiden, Dordrecht en Zwolle gemeen? Een sfeervolle binnenstad, een rijk cultureel aanbod en een bruisend uitgaansleven. DagjeWeg.NL geeft tips voor romantische stedentrips!

Lieflijk Leiden

Leiden, de stad van hofjes, grachten en monumentale panden. De stad van Rembrandt van Rijn, Gerrit Dou en Jan Steen; maar ook van Constantijn Huygens, Nicolaas Meerburgh en Jan Wolkers. De stad van studenten, biertjes en cultureel vertier. Leiden herbergt de oudste universiteit van Nederland en heeft nog steeds veel te bieden op cultureel vlak. Bezoek de Hortus van de universiteit en waan je in het hart van de stad in een jungle. Of hop langs bij één van de vele andere musea aan het Rapenburg, de bekendste gracht in de knusse binnenstad. Ontdek de rijke geschiedenis van Leiden, duik in één van de gezellige cafés en geniet van een stedentrip in de Sleutelstad!

Hoe dichter bij Dordt... hoe romantischer het wordt

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt? Deze uitdrukking uit het verleden gaat allang niet meer op. Oude havens, historische koopmanshuizen en statige voorgevels. In het gemoedelijke hart van Dordrecht raak je niet uitgekeken! Wist je dat onder meer The Zipps, The Desperates en The Dycke Brothers uit Dordrecht komen? Tegenwoordig geniet je van optredens in poppodia als het Dolhuis en Jazz Podium DJS. De oude garnizoensstad biedt ontspanning op allerlei gebied. Ga lekker winkelen op de Voorstraat, pak een terrasje op het Scheffersplein of trek de natuur in en verken de Biesbosch!

Zwoel samenzijn in Zwolle

Zwolle staat niet alleen bekend als de groenste gemeente van Nederland, het centrum van de Hanzestad barst ook uit zijn voegen van monumentale panden en historische bezienswaardigheden. De Peperbus, het Dominicanenklooster, de Sassenpoort: de lijst van bewaard gebleven gebouwen van vroegere tijden is eindeloos veel langer. De binnenstad is een beschermd stadsgezicht, waar verschillende musea zich verschuilen achter verheven gevels. Popcentrum Hedon, theater De Spiegel en theater Odeon vullen zich dagelijks met theater en dans en ook het winkelaanbod is niet mis. Reis af naar de stad van de Blauwvingers en geniet van een veelzijdig aanbod!

Zin in een stedentrip, maar niet in het geregel? Ga op pad met Effeweg!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 11:33:30 · Gepubliceerd: 2014-09-02 09:20:05 - 4291