1

Blaas je eigen zeebeest van glas!

Breekbaar geluk bij Glasdagen Leerdam 2014

Bezoek het Nationaal Glasmuseum Nieuws door

archief oud artikel 12 september 2014 Cultuur Leerdam, Utrecht Duik mee in een glazen zee, blaas je eigen zeebeest van glas en ontdek glas als kunst! Leerdam staat tot en met zondag 14 september in het teken van de Leerdamse Glasdagen.

Leerdam ademt GLAS tijdens de Leerdamse Glasdagen 2014. In de Glasblazerij en het Glasmuseum, twee locaties van het Nationaal Glasmuseum, ontdek je dit weekend alles over deze heldere substantie. Bekijk de tentoonstelling Een Zee van Glas in het Glasmuseum en zie hoe natuur, wetenschap en kunst op een unieke manier bijeen komen. Maar blaas ook je eigen Zeebeest bij de Glasblazerij en zie hoe glas geblazen én geslepen wordt. Er zijn voortdurend spannende demonstraties en op zaterdag en zondag werken glasblazers aan een spectaculair object.

Ontmoet Shakespeare!

Ontmoet Shakespeare in de tuin van het Glasmuseum en kom zondag 14 september om 15:00 uur naar de tuin van het Glasmuseum. Opera- en muziektheatergroep Intorno brengen de sonnetten van Shakespeare op een vernieuwde wijze tot leven. Hoofdrolspelers zijn sopraan Serena Jansen en bariton Jeroen Manders.

Bezoekersinformatie:

Leerdamse Glasdagen 2014
Vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september, 10:00 uur tot 17:00 uur.
Tijdens de glasdagen krijg je vijftig procent korting op de entree van het Nationaal Glasmuseum. Zie voor entreeprijzen de website van het Glasmuseum.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:07:12 · Gepubliceerd: 12 september 2014 - 388