1

Dagje markt, maar dan Markthal

Met verse waar probeert de Markthal zich te onderscheiden

Markthal Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 5 oktober 2014 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Een dagje struinen op de markt is opeens een hippe bezigheid in de spiksplinternieuwe Markthal in Rotterdam. Op een historische locatie aan de Binnenrotte stallen 94 kramen dagelijks hun verse waar uit op een overdekte marktvloer. In stijl, want het gebouw is een waar kunstwerk!

In grote steden als Stockholm en Valencia kennen ze het al, maar in Nederland heeft Rotterdam de primeur. De eerste overdekte versmarkthal is een feit! Wie denkt in de nieuwe Markthal gewoon wat boodschapjes te doen heeft het mis, want het gebouw is alleen al een lust voor het oog. Boven de marktvloer bevinden zich 228 appartementen in een grote boog, die bedekt is met een levensgroot kunstwerk. Op de vloer stallen koopmannen hun verse waar uit om bezoekers te laten watertanden. Heerlijk vers brood, pas gevangen vis en de mooiste kaasjes: het draait allemaal om vers en puur eten in de Markthal.

Hoorn des Overvloeds

Overal om hen heen zien de bezoekers van de Markthal eten. De Hoorn des Overvloeds, een kunstwerk gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam, bedekt maar liefst 11.000 vierkante meter van het gebouw. Het werk is geïnspireerd op de stillevens van oude meesters en laat dan ook allemaal fruit en bloemen zien. Een fleurig geheel!

Winkels en restaurantjes

Wie trek heeft gekregen van al het lekkers rondom kan terecht bij één van de restaurantjes in de Markthal. Ook hebben een aantal winkels zich gevestigd in het nieuwe complex.

Dagje naar Rotterdam? Check de favorieten van Daan & Carlijn voor de leukste plekken en restaurantjes.

Laatst gewijzigd: 2014-10-03 16:24:34 · Gepubliceerd: 5 oktober 2014 - 28184