1

Ga op kamp met Mees Kees

Leuke workshops en een voorstelling van schrijfster en tekenaar Mees Kees

Letterkundig Museum - Kinderboekenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 14 oktober 2014 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Mees Kees heeft ook herfstvakantie en bivakkeert dan gezellig in het Kinderboekenmuseum. Wie wil mee met deze toffe meester? Kom langs en doe mee aan de workshop Mees Kees op kamp waar je zelf bedenkt waar je naar toe gaat!

De held van de basisschool, dat is Mees Kees. De boeken over deze leuke meester, geschreven door Mirjam Oldenhave en getekend door Rick de Haas, worden door kinderen verslonden. Deze herfstvakantie komen schrijfster en tekenaar naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag voor een interessante voorstelling. Op zondag 19 oktober vertelt Mirjam Oldenhave de toehoorders van alles over deze speciale meester en zijn avonturen. En hoe hij ontstaan is bijvoorbeeld. Bij de verhalen tekent Rick de Haas ter plekke mee. Er zijn op zondag 19 oktober twee voorstellingen, om 12:30 uur en 13:30 uur, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op andere dagen doen de kinderen mee aan de workshop, waarbij ze zelf een kamp bedenken en hiervan een mooi collage maken.

DagjeWeg.NL verzamelde ook de leukste actuele activiteiten voor kinderen.

Kinderen ontmoeten hun favoriete personages

Behalve Mees Kees ontmoeten kinderen nog veel meer kinderboekhelden in het Kinderboekenmuseum. Zoals Kikker, die een vaste tentoonstelling heeft. Een spannend avontuur met Kikker en al zijn vriendjes voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. De nieuwste tentoonstelling is ABC met de dieren mee, die langs alle beesten uit de populairste kinderboekjes voert. Rupsje Nooitgenoeg, Dikkie Dik en Kleine IJsbeer: zoek ze allemaal op!

Laatst gewijzigd: 2014-10-14 17:33:12 · Gepubliceerd: 14 oktober 2014 - 217