Ontdek hier wat je later wilt worden!

Doe-week: Later word ik... |  deel via WhatsApp | Nieuws door

24 oktober 2014 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant In de herfstvakantie met beroepen en werk bezig zijn? Dat is super leuk in Museum Eindhoven! Tijdens de Doe-week ontdek je gekke beroepen van vroeger en stap je zelf in de tijdmachine.

Wat wil je later worden?

Wat wil je later worden als je later groot bent? Een vraag die vaak aan kinderen gesteld wordt. Er is nu veel te kiezen, en iedereen mag dat ook zelf doen, maar vroeger was dat heel anders. Dan deed je gewoon wat je ouders ook deden. Je ging aan de slag als koekenbakker, steenhouwer, kaarsenmaker of een ander beroep. Tijdens de Doe-week Later word ik... in Museum Eindhoven kom je deze en nog meer gekke oude beroepen tegen.

Stap in de tijdmachine!

Maar voordat je die kunt bekijken ga je met De Uitvinder aan de slag in het laboratorium van de toekomst en stap je in de tijdmachine. Terug naar de prehistorie! Pak een speer op en doe mee met de jagers, vaar in een boomstamkano of maal graan voor een voedzame koek. Zo ontdek je dat er eigenlijk maar twee beroepen waren in die tijd! Een spannend en leerzaam uitje voor de kinderen. De laatste dag, zondag 26 oktober, is het helemaal feest: dan houdt herberg Den Bonten Os pannenkoeken- en poffertjesdag!

Praktische informatie

Doe-week Later word ik.. in Museum Eindhoven
Wanneer? Van 18 tot en met 26 oktober 2014, van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 8,50 per persoon, voor volwassenen en kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-10-25 16:48:58 · Gepubliceerd: 2014-10-24 16:53:07 - 116