1

Dagje uit? Dit is de Weekend Top 5!

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 11 december 2014 Toerisme Landelijk In deze maand vol feestdagen heb je hopelijk ook nog een weekendje voor jezelf. Ga er samen op uit en geniet van de vele lichtjes die ook dit weekend weer zijn te bewonderen. Of van kunst van gevonden voorwerpen uit de trein. Of maak een ritje met de 'ezelsbrug' in Utrecht. De leukste uitstapjes in de Weekend Top 5!

Kerst op Landgoed Keukenhof

LISSE - Duizenden lichtjes lokken je dit weekend naar Kerst op Landgoed Keukenhof. In de tuinen van het historische landgoed vind je tientallen kramen, sfeervolle verlichting, vuurkorven en entertainment voor jong en oud. Het open theater, singer-songwriters, kindertheater en bandjes zorgen voor een ongedwongen sfeer. Er zijn workshops voor de kinderen, een horecapaviljoen en een draaimolen.

Praktische informatie
Kerst op Landgoed Keukenhof
Van 12 december tot en met 14 december, van 11:00 uur tot 22:00 uur. Zondag open tot 18:00 uur.
Entree: gratis.

Neem een kijkje in het nieuwe Nationaal Militair Museum

SOEST - Het Nationaal Milltair Museum Soesterberg opent dit weekend haar deuren. Koning Willem-Alexander heeft het gebouw donderdag 11 december geopend en nu kun jij er een kijkje nemen! Stoere krijgers, topstukken uit de luchtvaart, prachtige themaruimtes en glazen muren van dertien meter hoog. Je weet haast niet waar je moet beginnen met kijken in dit spiksplinternieuwe en eigentijdse museum. Op de plek waar ruim honderd jaar geleden de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht, staat nu een bijzonder museum. Hier wordt de koppeling tussen krijgsmacht en samenleving gelegd.

Praktische informatie
Openingsweekend van het Nationaal Milltair Museum Soesterberg
13 en 14 december, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Het buitengebied met alle activiteiten is vrij toegankelijk.

Winterpaleis Het Loo

APELDOORN - Bewonder sfeervol gedekte tafels, kerstbomen, groenversiering en de ijsbaan tijdens Winterpaleis Het Loo. In het paleis is het hoogtepunt de gedekte tafel van het galadiner dat de koning en de koningin hielden tijdens het bezoek van Prins Albert van Monaco. De bijbehorende presentatie 'À la carte aan het hof' geeft een overzicht van 200 jaar koninklijke menukaarten. Schaatsen zijn gratis te leen.

Praktische informatie
Winterpaleis Het Loo
Van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Maandag gesloten.
Entree: 14,50 euro voor volwassenen, kinderen van 4 tot en met 17 jaar: 5,00 euro.

Kerst komt tot leven

UTRECHT - Maak een ritje op een ezel tijdens het openingsweekend van de familietentoonstelling Beleef het kerstverhaal! in Museum Catharijneconvent. Of luister naar Bekende Nederlanders, zoals Aaf Brandt Corstius, Stijn Fransen en Frits Huffnagel, zij lezen hun favoriete kerstverhaal voor. Er zijn theatervoorstellingen van Aluin en de achttiende-eeuwse Napolitaanse kerststal staat er in volle glorie. Knutselen, speuren, verkleden, ook voor kinderen is er genoeg te doen. Met een echte 'ezelsbrug' kun je dit weekend van het Domplein naar Museum Catharijneconvent.

Praktische informatie
Openingsweekend Beleef het Kerstverhaal bij Museum Catharijneconvent
Van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 10:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag, zondag en op feestdagen geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 5,00 euro. Kinderen tot en met vijf jaar hebben gratis entree.

Kunst van gevonden voorwerpen uit de trein

HAARLEM, DEN BOSCH EN MAASTRICHT - Ben je een echte treinreiziger? Dan weet je vast dat heel wat spullen in de trein blijven liggen. Om precies te zijn zo'n 88.000 artikelen. De NS vindt het belangrijk om gevonden materialen en afval op de stations te recyclen. Het resultaat daarvan is te zien in het NS Lost & Found Recycle Atelier, dat van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 december door Nederland toert. Een oude postwagon doet dienst als reizend naaiatelier, expositieruimte en designstore. Ook is het rariteitenkabinet te zien.

NS Lost & Found Recycle Atelier
Donderdag 11 december in Haarlem, op spoor 1, vrijdag 12 december in 's-Hertogenbosch op spoor 1, zaterdag 13 december in Maastricht op spoor 2. Tussen 9:30 uur en 16:0 uur te bezoeken.
Entree: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-12-10 16:26:26 · Gepubliceerd: 11 december 2014 - 1106