1

Dagje uit dit weekend

Begin de kerstvakantie in stijl met deze evenementen

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 18 december 2014 Toerisme We luiden het laatste weekend voor kerst in! Nog een krap weekje de kans om je onder te dompelen in kerstlichtjes, kerstbomen en kerstmarkten. Al genoeg van al deze schitterende evenementen? Dan kun je ook lekker schaatsen in Rotterdam of naar het Wintercircus in Maastricht. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Dickens Festijn Deventer

DEVENTER - Met de Dickens-figuren wordt kwistig gestrooid in deze decembermaand: menig kerstmarkt wordt met het thema opgefleurd. Maar het Dickens Festijn in Deventer is van een heel andere orde! Het Bergkwartier in de binnenstad van Deventer lijkt echt op een Engels stadje in de tijd van Charles Dickens. Overal lopen acteurs in kostuum rond die de straat het gezicht geven van die tijd. Weeskinderen, deftige heren en dames, de bekende Scrooge en Oliver Twist. Bezoekers wandelen door het kerstachtige decor, met huizenhoge kerstbomen en sfeervolle lichtjes. Er klinkt gezang van mooi aangeklede koren en de geur van gepofte kastanjes verspreidt zich. Een populair evenement, waar de wachttijd op kan lopen tot 1,5 uur!

Dickens Festijn Deventer.
20 en 21 december 2014 van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Wintercircus Maastricht

MAASTRICHT - Circusartieste Robin Valancia laat zich voor het publiek van Wintercircus Maastricht als een levende kanonskogel lanceren. En Phil Os zet een weergaloze show neer met zijn diabolo's, die razendsnel door de piste draaien. Na een aantal jaren van afwezigheid is het Wintercircus terug in MECC Maastricht. Geniet van dit kerstcircus en de gave acts die op het programma staan. Honden, paarden, acrobaten, clowns en slangenmensen zorgen voor een avond vol verbazing.

Wintercircus Maastricht.
Van 20 december 2014 tot en met 3 januari 2015.
Toegang: vanaf € 19,- voor volwassenen en € 15,- voor kinderen.

Schaatsen in Rotterdam

ROTTERDAM - De echte winter lijkt nog ver weg, maar in Rotterdam kan iedereen toch de schaatsen onderbinden. Op de overdekte 400-meterbaan slaan de gevorderde schaatsers hun ijzers uit. De schaatsschool biedt hier schaatslessen aan voor iedereen die zijn of haar vaardigheden op het ijs wil verbeteren. Op de bijbehorende 800-meter Funbaan krabbelt iedereen rond die het nog onder de knie moet krijgen. Hier is ook plaats voor kunstschaatsen, ijshockey en een Curling Clinic op Schaatsbaan Rotterdam. De Schaatsbaan Rotterdam is te vinden op Sportpark Toepad.

Curling Clinic op Schaatsbaan Rotterdam.
Van 29 november 2014 tot en met 28 februari 2015.
Toegang: € 5,- voor een dagkaart.

Royal Christmas Fair

DEN HAAG - De Royal Christmas Fair in Den Haag belooft net zo sfeervol te zijn als de bekende Duitse kerstmarkten. Een verzameling kerststands gevuld met mooie spulletjes: de ideale locatie om nog wat kerstcadeautjes op te duikelen. Bijvoorbeeld de prachtig verpakte kerstkransjes van Royal Choco of mooie gebreide of gehaakte creaties van Echtstudio. Langs de Haagse Hofvijver gaan de lichtjes aan om het publiek van de kerstmarkt te verwelkomen en natuurlijk is er warme chocolademelk en glühwein. Voor de liefhebbers de laatste kans in dit laatste weekend voor kerst!

Royal Christmas Fair in Den Haag.
Van 17 tot en met 21 december 2014.
Toegang: gratis.

Bekijk de Kerst Knikkerbaan

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis vier een Feest van Licht! Het park is daarbij uiteraard mooi verlicht, maar er is meer te zien. Bekijk de kerststallen expositie en de drijvende kerststal met het Arabisch dorp op de achtergrond. Maar het hoogtepunt van het feest is de Kerst Knikkerbaan in het Egyptisch huis. Deze baan is gemaakt door Jelle, die helemaal gefascineerd is door knikkerbanen. Jong en oud blijft gefascineerd staan bij deze Kerst Knikkerbaan met lichtgevende knikkers, een kiepbak die 200 knikkers tegelijk door een bellenbak jaagt en een muziekbaan. Bekijk de drie verschillende banen, het liefst als Jelle er zelf bij is! Bekijk hiervoor de website van Jelle.

Kerst Knikkerbaan in Museumpark Orientalis.
Van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 is de knikkerbaan te bewonderen.
Toegang: € 7,50 voor volwassenen (weekendtarief) en € 3,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-12-18 13:15:43 · Gepubliceerd: 18 december 2014 - 899