Vier de verjaardag van Donald Duck!

Ontdek de geschiedenis van het boek in Museum Meermanno |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Versier taartjes, lees Donald Ducks en maak er een feest van!

28 december 2014 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Hij blijft er hetzelfde uitzien, maar ook hij wordt een dagje ouder: Donald Duck. Op zondag 28 december viert de driftige eend zonder broek alweer zijn tachtigste verjaardag in Museum Meermanno. Kom je ook een taartje eten?

Al tachtig jaar een vrolijke eend!

Donald Duck-film

Donald Duck heeft al een lange geschiedenis. In 1934 verscheen hij voor het eerst als bijfiguur in een korte tekenfilm van Walt Disney. Ter ere van de wereldberoemde eend, is het op 28 december Donald Duck Dag in het museum. Bekijk de tentoonstelling en maak kennis met het leven en de ontwikkeling van Donald Duck.

Propaganda in de oorlog

Bekijk de bijzondere uitgaven van Donald Duck in de expositie. Ontdek welke rol hij speelt in de reclame, maar ook in de oorlog. In de Tweede Wereldoorlog bracht Walt Disney namelijk tekenfilms uit, waarin Donald Duck propageerde tegen de oorlog in Duitsland.

Versier je taart

Bij een verjaardag hoort een feestje en bij een feestje hoort taart! Kom gezellig verjaardagstaartjes versieren. Wie maakt de mooiste? Donald Duck-redacteur Jos Beekman houdt een interessante lezing voor jong en oud. Wie kan daar nu beter over vertellen dan iemand die de verhalen zelf schrijft? Test je kennis over Donald Duck met de DD-quiz en win een prijs! Moe van al die indrukken? Ga dan maar lekker Duckjes lezen.

Praktische informatie

Donald Duck Dag in Museum Meermanno, op zondag 28 december, van 13:30 uur tot 16:30 uur.
Entree: 9,50 euro voor volwassenen vanaf 19 jaar, 5,00 euro voor kinderen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-12-29 08:50:50 · Gepubliceerd: 2014-12-23 14:59:09 - 464