1

Trendy uitje: geniet van een high wine

Hét uitstapje voor zussen of vriendinnen

Uitstapjes rondom wijn Redactioneel door
Foto 1. Een high wine heb je in alle soorten en maten, leuk als feestelijk uitstapje voor je vriendinnen, zussen of juist samen met je geliefde... Foto: Steve Pomeroy, Flickr

20 februari 2015 bijgewerkt: 25 oktober 2019 Trends Landelijk Eerst kende niemand het en nu popt het overal omhoog: de high wine, de 'classy' tegenhanger van de high tea. Voor vrouwen die niks op hebben met zoetigheid en liever een stevig glas wijn drinken dan rooibosthee. Of voor stellen die een origineel avondje uit zoeken. Wil je je ook eens proeven van deze trend? Vijf tips waar je terecht kunt voor een originele wijnproeverij.

High wine met soep en kaasplank

LAAG KEPPEL - De naam van Theeschenkerij Thee of 't Ander zegt het al: naast thee is er nog veel meer te krijgen. De high wine is heerlijk uitgebreid, inclusief huisgemaakte soep en brood. Bij de witte wijn horen amuses met vis en bij de rode wijn worden vleeshapjes geserveerd. Ook krijg je een kaasplank met druiven, olijven, brood en huisgemaakte tapenade.

Er zijn veel arrangementen inclusief een high wine te vinden. Zoek een uitstapje naar eigen smaak uit en geniet van wijn!

Dat gaat naar Den Bosch toe...

DEN BOSCH - Dat gaat naar Den Bosch toe, of beter gezegd: naar Restaurant Zoetelief. Geniet hier van een high wine, bijvoorbeeld bij de uitgebreide wijnbar. Midden in het mooie 's-Hertogenbosch smul je van drie exclusieve wijnen. De sommeliers vertellen alles over de smaak en herkomst van de wijn. Er horen ook lekkere amuses bij, gemaakt van verse producten uit de regio die op een leisteen worden geserveerd. Liever vegetarisch of alcoholvrij? Dat kan bij Zoetelief.

Wijn proeven in het donker

AMSTERDAM - Het concept high wine krijgt een heel eigen draai bij Ctaste. In dit restaurant kun je in het donker eten en ook in volledige duisternis wijn proeven. Hoe smaakt alcohol in het donker? Welke smaken zijn er gecombineerd? Er is ook een versie met bier. Bij deze High Beer krijg je speciaalbieren voorgeschoteld, inclusief zes luxe amuses. Een unieke drank/spijscombinaties waarbij je je smaakpapillen op en top test!

Zelfgemaakte wijn van de Veluwe

OTTERLO - Wijnhoeve De Veluwe heeft medailles gewonnen voor haar zelfgebottelde wijnen. Die kun je proeven tijdens een smakelijke high wine in de schaapskooi. Op Wijnhoeve de Veluwe worden witte en rode wijnen gemaakt van rassen als Regent, Salome en Johanniter. Ze hebben één ding gemeen: alle wijn is biologisch gemaakt.

High wine inclusief uurtje bowlen

VOORTHUIZEN - Een high wine heb je in alle soorten en maten. Dat blijkt maar weer op Vakantiepark De Boshoek, waar je in een ongedwongen setting geniet van goede wijn en lekkere hapjes. Ook als je hier geen vakantie viert, kun je een high wine boeken. Leuk: knoop er voor 4,50 euro een uurtje bowlen aan vast! Kies daarna voor een fles wijn, rood, wit of rosé en geniet van de bijbehorende hapjes, zoals chicken wings, olijven en nachos.

Ook interessant

Foto 2. Uitgebreide high wine met soep en vers brood. Foto: Thee of 't ander
Foto 3. Zelfgemaakte wijn. Foto: Wijnhoeve De Veluwe

Laatst gewijzigd: 2019-10-25 14:14:20 · Gepubliceerd: 20 februari 2015 - 7505