1

10 bijzondere locaties voor een high tea

Wie neem je mee voor een high tea?

Bekijk alle locaties voor een high tea   Redactioneel door
Foto 1. Gezellig, samen aanschuiven voor een lekkere high tea in Brasserie1653. Foto: Royal Delft.

8 juni 2021 bijgewerkt: 3 augustus 2023 Toerisme Landelijk Een grote pot thee op tafel, verschillende hapjes om te proeven. En nog eens te proeven, zo lekker! Een high tea is zo'n uitje dat altijd leuk is om samen met vriendinnen, zussen of met je lief van te genieten. Kies een van deze bijzondere locaties voor een high tea en schenk die kopjes nog maar eens vol. Tussen de alpaca's, op grote hoogte of in een stoomtrein.

1. High tea in de Theefabriek

HOUWERZIJL - Een high tea kan beslist niet ontbreken op de menukaart van de Theefabriek. Op deze bijzondere locatie - in een oude kerk - draait alles om thee. Je kunt het kopen in de Theewinkel en de historie van thee ontdekken in het Theemuseum. Of het heerlijk opdrinken in de Theeschenkerij. Reserveer een traditionele Afternoon Tea, een kleine Cream Tea of pak uit met een Torenhoge Tea. Voor deze exclusieve high tea beklim je de trap naar het torenkamertje, waar de thee geserveerd wordt met uitzicht over het Groningse platteland. Wie neem jij mee naar dit knusse torenkamertje? En goed nieuws voor de veganistische smulpapen: van alle teas biedt de Theefabriek ook een vegan versie.

2. High tea in een theetuin

Met een zonnetje erbij is een theetuin de perfecte locatie voor een ontspannen high tea. En een theetuin is tegelijk door het hele land wel te vinden. Een paar mooie locaties:

  • Zoek een plekje midden in de tuin of in de boomgaard van Theetuin Eemnes en geniet van een uitgebreide high tea;
  • Vier een echte Theetuin Tea Party in De Theetuin in Ridderkerk. Extra leuk: je kunt hier ook een bootje of een waterfiets huren voor een tochtje op het water.

3. High tea op hoogte

Niet alleen lekkere hapjes, maar ook een mooi uitzicht! Als je in Rotterdam bent kun je de Euromast Rotterdam haast niet overslaan. Geniet van het uitzicht op dit iconische gebouw en neem in de Brasserie op 96 meter hoogte de tijd voor een uitgebreide high tea. Iedere dag kun je een high tea bestellen, die bestaat uit onbeperkt thee en een etagère vol met bonbons, scones, kleine zoete hapjes, sandwiches en taart. Let op: je moet ook als je alleen voor de high tea komt een entreeticket kopen voor de Euromast voor € 10,25.

4. High tea op z'n beste Engels

ECHTEN - De high tea is inmiddels zo ingeburgerd en vernederlandst, dat we haast de echte oorsprong van dit zoete feestje zouden vergeten. Maar in het Drentse Echten is dat onmogelijk. De Engelse vlag wappert je tegemoet bij de statige witte villa van Tearoom Tea Time. Dit bijzondere huis is compleet in Engelse stijl ingericht en bij de high tea in de Tearoom krijg je echte Britse traktaties voorgeschoteld. "With pleasure, with joy" ontvangen de eigenaren je van woensdag tot en zondag voor een uitgebreide Royal Tea of een eenvoudige Cream Tea. Uiteraard altijd met scones, Devonshire clotted cream en jam.

5. High tea in een tropische kas

BAARN - Meer dan honderd jaar was de Wintertuin in Baarn gesloten voor publiek. Maar sinds de zomer van 2019 staan de deuren van deze voormalige tropische kas open voor gasten. Het hele jaar door kun je hier omgeven door groen, genieten van een lekkere lunch, iets te drinken of een uitgebreide high tea. De Wintertuin Experience serveert de high tea van woensdag tot en met zondag vanaf 14:30 uur. Een heerlijke verzameling lekkers: van een soepje tot macarons en taartjes. Tegen een meerprijs krijg je er een glas bubbels bij, om de gelegenheid nog wat feestelijker te maken. Tip: in de Wintertuin Experience vind je ook de spannende escaperoom Elixir.

6. High tea in een luxe hotel

BEETSTERZWAAG - Landgoed Lauswolt is een begrip in de omgeving van het Friese Beetsterzwaag. Verscholen in de bossen vind je hier een super-de-luxe vijfsterrenhotel en een 18-holes golfbaan. En er is meer! Want naast heerlijk slapen en golfen kun je hier ook heel goed eten. In het restaurant de Heeren van Harinxma - bekroond met een Michelinster - toveren de koks de lekkerste gerechten op tafel. Gemaakt van producten uit de streek. En dat geldt ook voor de Afternoon Tea, waar je minimaal twee uur voor uit mag trekken. Verschillende soorten thee met bijpassende hapjes, huisgemaakte kroketjes, soep, quiche en scones staan op het menu. Met als kers op de taart wat Friese specialiteiten: dúmkes, Fries Noga met cranberry, amandel en anijs en Beerenburg advocaat met slagroom. Tsjoch! (Proost!)

7. High tea tussen de alpaca's

AAGTEKERKE - Met hun grote ogen en hun fluffy vacht zijn alpaca's het toonbeeld van schattigheid. Wil je deze mooie beesten eens van dichtbij bekijken? Ga dan op bezoek bij Alpacas Zeelandia waar zeven alpaca's op je wachten. Deze acht dames zijn wel in voor een high tea, eventueel in combinatie met een mooie wandeling over het Zeeuwse strand. Boek een bescheiden of een uitgebreide High Tea en geniet van thee met lekkers, terwijl de alpaca's om je heen struinen. Ze zijn erg nieuwsgierig en komen regelmatig even aan tafel snuffelen. Je kunt ze gerust aaien en knuffelen en natuurlijk mooie foto's van ze maken. Let op: de Alpaca High Tea is niet geschikt voor kinderen onder de acht jaar.

8. High tea in Delfts Blauw

DELFT - When in Delft... drink je thee uit een Delfts blauw kopje! In de Brasserie1653 van Royal Delft worden smaken uit de 17e en de 20e eeuw gecombineerd in een high tea in Delfts Blauw. Schenk eindeloos kopjes thee uit een Delfts Blauwe theepot en proef van de verrassende hapjes. De High Tea in Delfts Blauw is leuk om te combineren met een bezoek aan de Royal Delft Experience. Hier kun je het productieproces van het beroemde Delfts Blauw van dichtbij bekijken. In de enige overgebleven aardewerkfabriek van de 17e eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles.

9. High tea in de Biesbosch

DRIMMELEN - Terwijl de prachtige natuur van de Biesbosch aan je voorbij trekt, wordt de high tea geserveerd aan boord bij Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw. Tijdens een twee uur durende vaartocht heb je samen alle tijd om van het natuurschoon te genieten en ondertussen een variatie van heerlijke hapjes naar binnen te werken. Quiches, petit fours, sandwiches en muffins, de tafel is goed gevuld! De High Tea rondvaart is te reserveren op verschillende data die zijn aangegeven op de website. Reserveren voor deze rondvaart is noodzakelijk.

10. High tea in een stoomtrein

SIMPELVELD - Een exclusieve high tea, zo kun je de English High Tea van de Limburgse Miljoenenlijn wel noemen. Op slechts een aantal dagen in het jaar wordt er in het klassieke Breda-restauratierijtuig (1955) een high tea geserveerd. Neem plaats in het luxueuze rijtuig en vlij jezelf neer op de klassieke treinbanken. Stoomwolken stijgen op wanneer de 100 jaar oude stoomlocomotief vertrekt vanaf het station in Simpelveld. Onderweg worden er onder meer mini-muffins, scones met clotted cream en lemon curd, sandwiches en bonbons geserveerd. Een bijzonder luxe en historische ervaring. Extra leuk: het ticket voor het high tea arrangement is inclusief dagkaart voor alle treinen van de Miljoenenlijn. Je kunt dus gerust nog een treinritje in een andere historische stoom- of dieseltrein meepakken!

Lees ook

Foto 2. Reizen in stijl met de Miljoenenlijn. Foto: ZLSM Miljoenenlijn
Foto 3. Dé plek voor een high tea: de Theefabriek in Houwerzijl. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2023-08-03 11:24:07 · Gepubliceerd: 2020-03-03 15:12:52 - 7061